Борислав Лазаров е един от най–слънчевите и положителни репортери в bTV.

В студиото на „120 минути“ той сподели, че обича да гледа нагоре към Вселената, защото това го подтиква да забрави за ежедневните си грижи, които на фона на огромното космическо пространство са незначителни.

Той разказа, че е бил много любознателно дете, обичал е да чете, да гледа филми и от малък се е научил сам да готви. Винаги е бил усмихнат и весел.

Лазаров е израснал в Пловдив и любимото му място е Главната, тъй като там се е намирала бащината му къща. Мечтата му като малък е бил да се занимава с кино или да пише книги.

Когато започва работа в bTV, Борислав обяснява, че се е притеснявал, тъй като е трябвало да мисли вече за представянето си в картина, а до момента е работел само в радио, където зрителите са го свързвали само с гласа му.

Той е част от екипа на телевизията вече 16 години. Рубриката му „Факти и мистерии“ се радваше на особен интерес, а по думите му мистерията, която и днес е останала в съзнанието му, е тази за Царичина. Много е противоречива историята, но ако човек тръгне да търси, може да намери факти в подкрепа и на двете позиции, смята той.

Борислав заяви, че и днес се интересува от тези мистерии и вярва, че не сме сами във Вселената. Според него ако разберем, че има и друга цивилизация, то това ще е най–великото събитие в историята на човечеството.

На финала той каза, че ще продължава да се интересува и да търси историите на хора, които правят уникални неща в България. Той обаче споделя, че му е трудно, защото тези хора обикновено са много скромни и не искат да разказват историите си. Той си спомня за срещата си с един лекар, който е разработил лекарство срещу СПИН, което е научно изследвано и доказано работи, но след като е писал до няколко български президенти, не е получил отразяване на своето откритие.