Храня се със суперхрани, защото покрай коронавируса искам да засиля имунната си система. Най-важно е да се избягват необработените храни и да се ядат чисти храни.
Това заяви шеф Силвена Роу преди началото на новия сезон на „Мастършеф“. За „120 минути“ тя обясни, че е много важно как се храним, за да „бронираме“ организма си.
„Месото не е лоша храна, но нека да е чисто, без антибиотици и хормони. Трябва да избегнем захарта и белите продукти – бяло брашно, бял хляб, паста“, обясни тя.
Според нея тези храни ни правят уязвими, тъй като се превръщат в захар, която намалява стойността и функцията на имунната система. По думите ѝ в България тази есен можем да наблегнем на храни, които съдържат полезни бактерии като кисело зеле и туршии.
„Създаде се едно страхотно хоби. „Мастършеф“ се завръща в най-доброто време. Това е предаването на вкусното и здравословно готвене, придружено с емоции и майтапи“, каза тя.
През последните дни Силвена Роу получи и щастливи новини – тя стана баба.