Възможно ли е Тръмп да бъде показно отстранен от власт в седмицата, след която така или иначе той трябва да я предаде на Байдън? 10 дни преди изтичането на мандата му в САЩ се заговори за импийчмънт. Каква би била целта на този изненадващ ход, от Чикаго се включва съдия Симеон Ноцков.

Може да има разследване, да се повдигнат обвинения, но най-вероятно няма да има криминални последствия за щурма на Капитолия. Това заяви в предаването „120 минути“ съдия Симеон Ноцков.

„Легалният въпрос е дали неговите думи преди щурмуването на Капитолия са подтикване към бунт. Делото, което контролира този случай, е от 1969 г. и въз основа на него повечето върховни съдии биха заключили, че е бил безразсъден, но не, че е имал точните намерение за това, което се е случило“.

По думите му, един от страховете на Байдън е, че не иска първите 100 дни от мандата му да са засенчени от импийчването на предишния президент.

„Той не трябва да казва на демократите в Конгреса какво да правят, защото има разделение на  властта, но го е страх да не се създаде коалиция от републиканци, които да са срещу него, тъй като това мнозинство е много малко“.

Ролята на жертвата е роля, която Тръмп обича да приема и в някои от медиите той ще е жертвата на такъв случай, допълни съдията.

Словото е лимитирано по определени начини. Държавата може да контролира мястото на словото, начина, по който се изразява, и времето. Но за частни компании първата поправка на Конституцията не се отнася и в края на деня те са създали определен продукт и позволяват на хората да го използват, съобразно техните договори как да се използва, и когато президентът, или който и да е друг  не го използва по правилата, може да му затворят акаунта. Дори и най-консервативните върховни съдии биха били на страната на частния бизнес, каза още съдия Ноцков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!