„Моята кандидатура ще обедини десницата и аз в следващите дни официално ще искам подкрепа от Съюза на демократичните сили от Демократи за силна България. Ще бъдем истинската алтернатива за спечелването за изборите в София“, каза проф. Вили Лилков, който е кандидат за кмет на столицата, издигнат от Инициативен комитет.

Той подчерта, че ГЕРБ трябва да се явят със своя собствена кандидатура в София.

„София е един хубав град , но все още стои в 20-ти век. Този град все още не е дръзнал да влезе в 21-ви век“, обясни Лилков.

Според него Столична община не трябва да се управлява от червен кмет.

„В политиката аз съм наблюдавал много политически партии, които се превръщат в черни дупки, защото в един момент те се свиват около своите лидери, ядра, и не излъчват никакви сигнали като черните дупки“, смята Лилков.

„Много бързо се развиха нещата до преди една седмица изобщо нямах това намерение, но от момента, в който се появи кандидатурата на ПП-ДБ буквално бях залят от обаждания и предложения на десни хора да стана кандидат“, обясни Лилков.

Той коментира и кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. „Тя е по подходяща да бъде кандидатура на БСП. Мисля, че не е логично такава кандидатура да бъде предложена на десните избиратели след 30 години Преход. Тази кандидатура е разделила много тежко дясната общност“, добави Лилков.

Според него децата не трябва да носят вина за действията на предците си. „В случая не става въпрос за нещо обикновено, а за наследник на най-мракобесната структура, която е налагала, утвърждавала и репресирала в българското общество“, смята Лилков.  

Между баскетбола, ядрената физика и политиката – гледайте във видеото.