Задържано на протеста момиче е било снимано от полицаи в уязвимо положение, с разголена гръд. Това каза студентът от Хага пред bTV, също сигнализирал за полицейско насилие.

Приятелят на Цвети - Антон Николов, застана ексклузивно пред „120 минути“ и сподели, че също е видял светкавица, докато е лежал на земята, притиснат от полицаи.

Снимка: bTV

Той разказа, че сега приятелката му е добре, но е имала цицина на челото, след като с белезници е избутната на земята. 

Няма как да посрещне земята освен с глава, споделя Антон.

„Видях светкавица, докато Цвети седеше подпряна на колоната, след като ни задържаха на протеста миналата седмица. Едната й презрамка се беше разместила, тя беше облечена с клин и бюстие. В себе си нямаше нищо, дори документите й бяха в мен“. Това си спомни Антон от вечерта на протестите, когато напрежение между полицаи и демонстранти премина в арест на част от хората, дошли на площада.

Снимка: bTV

След като решава да попита защо снимат приятелката му, получава няколко удара в гърба, споделя Антон.

Преди това го влачат по земята:

"Мисля, че нея хванаха първа полицаите, вижда се как ме задържат униформените, аз чаках просто и бях разсеян и виждам как Цвети започват да я дърпат, после ме удариха в стомаха, влачиха ме 50 м по гръб. Най-популярното клипче, на което има човек с бяла тениска и черни шорти - това съм аз, до колоните ме влачиха, възползваха се, че съм в процес на задържане и използваха физическо насилие, полицай ме удари между 3 и 5 ритника в бъбрека“, спомня си Антон.

Снимка: bTV

Той сподели, че приятелката му е крещяла в шок срещу полицаите, когато е видяла, че други протестиращи са хванати от органите на реда: Викаше: Как... Това ми каза самата тя, след като си поговорихме на спокойствие, казва Антон.

Той бе категоричен, че всички са били хора, непроявяващи агресия, а просто са искали да изразят мнението си.

Снимка: bTV

Самият той работи във IT фирма като мениджър.

"Другите момчета, доколкото успях да говоря с тях, защото бяхме в различни килии, също са млади хора с професии като фитнес инструктори и никой от тях не е имал предишни сблъсъци с полицията“, споделя Антон.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!