“Аз съм притеснен от липсата на политическо съдържание, ако видите предизборната кампания ще видите, че там се говорят общи неща, мантри и няма нищо, което да задвижи обществото в някаква положителна посока”, каза политологът Димитър Аврамов в предаването “120 минути”. 

Той обясни и защо липсва енергетиката в кампанията на партиите. “Защото България има корупционно поддържана система на държавни монополи в енергетиката, които източват ресурсите на нацията и ги държат в ръцете на политиците”, каза Аврамов.

“Смисълът да си политически лидер е да можеш да представляваш и да водиш много хора в една посока. Разделението само, за да получиш власт е акт на самоизяждане. Липсата на знание води до неестествена ескалация и изкуствени конфликти”, заяви политологът.  

“Аз съм дълбоко убеден, че всички партии са уморени. Наблюдаваме преумора и страх от електората”, каза социологът Андрей Райчев.

“Иван Костов каза нещо много важно - аз гласувам за тях (дясното обединение) за последен път. Той казва, че това обединение поема леви функции”, обясни той. 

Левицата до такава степен е умряла, че дясното поема тези функции. Левицата не само стремително върви надолу, но се явява и като два субекта. Ако малката левица влезе (“Левицата”) и голямата БСП тази криза ще започне да свършва. Малката левица не е никак нова, защото там са стари лидери. Румен Петков и Татяна Дончева са лични врагове, но се съюзяват, за да спасят левицата”, добави Райчев. 

Повече гледайте във видеото.