„Правилната и най-важна стъпка за всеки поет е да пише хубави стихотворения”, казва писателят Иван Ланджев, който допълва, че всичко останало би трябвало да е на второ място. „Едва тогава ако искаш, може да си социално и политически ангажиран, да водиш отшелнически живот или да си пък тотално апатичен към това, което се случва”, казва Ланджев.

Надеждата на българската поезия е доктор по руска литература. Завършва „Философия” и пише още от училище. Издава първата си книга обаче преди 10 години. Сега работи като сценарист, води курсове по творческо писане и е автор на реклами. Въпреки че работата му е свързана с интернет и модерния начин на живот, той описва онлайн пространството като „излишен сос на самодоволството”.

„От един момент нататък четеш, слушаш и гледаш само това, което ти се иска - моделирано по твоите търсения. Резултатът от това, е че ти спираш да мислиш критично, спираш да чуваш другата страна в разговора, не участваш в никакъв диалог и живееш в собствен балон, който сам си си надул и интернет ти е помогнал да си го надуеш. И не стъпваш нито на крачка отвъд това.”, смята Иван Ланджев.

Истински желаната промяна в обществото ни според него зависи от всеки един, а обществото ни е в състояние на пълна апатия. „Спасението от тази работа е индивидуално - в най-позитивния здрав смисъл на тази дума. Един здравословен индивидуализъм, в който ти почваш да носиш отговорност и да не чакаш…  Тъй като до голяма степен от теб самия също зависи, а и част от отговорността за това нещата наоколо да започнат да изглеждат малко по-добре е и твоя.”

Затова Ланджев пише за своите непрестанни новини – кои са те – във видеото на Димитър Иванов!