Певецът Миро има шанс да е първият българин, стъпил на Луната и едва третият ни сънародник, излетял в Kосмоса. Да, шансът това да се случи е съвсем минимален, тъй като изпълнителят един от милионите хора, кандидатствали да летят до Луната заедно с японския милиардер Юсаку Маезава, но той не губи надежда.

Миро беше в студиото на предаването 120 минути, за да сподели как му се е отразила пандемията, да говори за албума си „Мироглед“ и да разкаже повече за песента „Дъждът“.

Снимка: bTV

Музикантът сподели, че не всички песни в новия албум са оптимистични, но всички отговарят на чувствата му по отношение на различни неща.

Специално за песента „Дъждът“ той каза, че музиката е на Благослав Атанасов от групата „Hayes & Y“, която е много популярна във Великобритания и техни песни се въртят по BBC. Миро пък е създал текста.

За желанието си да иде на Луната Миро обясни, че една от мечтите му е да види Земята от Космоса. Той е много религиозен и в съвършенството на Вселената намира доказателство за любовта на Бог.

Всъщност вярата и молитвата са му помогнали да преодолее алкохолизма си. Миро е намерил упование в религията и в спорта, затова сега започва всеки ден с молитва и тренира пет дни в седмицата.

Снимка: instagram.com/miro.bg/

Той е щастлив, че в България ефектът от пандемията не се усеща толкова силно. Българите не са толкова депресирани, колкото много хора на запад, но и не са станали по-добри заради ситуацията, в която се намираме.

Самият Миро не смята, че творците трябва да си намират оправдания в пандемията, за да не творят и не е спрял при всяка възможност да прави и да изпълнява музика.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете повече за Миро: