Българи от много държави по света обявиха намерението си да се включат в протестите днес в близо 20 града в Австралия, Нова Зеландия, Германия, Австрия, Великобритания, Холандия, Франция и Испания.

Снимка: btvnovinite.bg
Българи в австрийската столица Виена изразиха солидарност с протестите у нас. Демонстрантите искат оставка на министър председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, изчистване на държавата от мафиотски структури и електронно гласуване.

В Австралия и Нова Зеландия протестът премина онлайн. Участниците в демонстрациите подчертават, че не са обвързани с партийни или икономически интереси.

Снимка: btvnovinite.bg
Протестите в Лондон са единствените извън България, които се провеждат всекидневно.  

Участници в движението “Не сте сами" в Майнхайм, Германия изпратиха послание за единство под формата на видеоклип.

“Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира. Това не е тяхната България, където властва безсилието, разединението и полицейското насилие. А нашата - България на единството, взаимното уважение и равенството пред закона. Заедно ще успеем да се преборим за тази България”, смята Явор Паунов.

Снимка: btvnovinite.bg
След недоволството вчера в Хамбург и Кьолн, днес българи протестират в още четири града в Германия. В Манхайм сънародниците ни символично затвориха очи, а протести се провеждат още в Берлин, Мюнхен и Щутгарт.