„Музиката е онова изкуство, което ни уцелва направо в сърцето и душата. Без спомагателни колела. Тя влияе на хората по необикновен начин, който само музиката може като изкуство“.

Това каза в „120 минути“ цигуларят Веско Ешкенази. Водещият Светослав Иванов го върна 11 години назад, когато се запознават и когато заедно правят експеримент на улицата. А именно цигуларят да свири на спирка на метрото и да види дали хората ще се спрат, за да го слушат. Експериментът е на този ден – 26 декември, но през 2010 г.

2021-ва за Веско Ешкенази е година с две лица – и с хубавите си страни, но и с лошите. Именно тази година той сключва брак със Станислава, с която имат повече от 10-годишна връзка.

„Решихме да се оженим през февруари, защото имахме време един за друг и си дадохме сметка, че през всичките тези години сме се разминавали по един или друг начин – по летища, по гари. И двамата пътуваме много. Много се обичаме, но никога не стигахме до най-важния момент. Сега имахме време“, разказа Веско Ешкенази.

Вече трети път обаче се отлага юбилейният му концерт в НДК. Следващата дата е 16 април и цигуларят се надява концертът този път да се състои.

В политически план годината за България е изглеждала като екшън филм, споделя Веско Ешкенази.

Той смята, че 2022 г. ще бъде по-добра от изминалата, защото хората са се научили да живеят с пандемията и всичко около нея.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!