Ако някога сте се питали: „Би ли могло класическата музика да звучи модерно, а модерната музика да носи в себе си очарованието, романтиката и пълноцветния дух на отминали епохи”, то „Дестини” ще ви даде единствения верен отговор, и той е голямо „Да”.

Зад квартет „Дестини” стоят Гергана Алексиева, Звезделина Халтъкова, Ивелина Туджарова и Лора Табакова.

Момичетата от квартета споделиха в студиото на „120 минути”, че са започнали да вярват в съдбата (б.р. името на групата им означава съдба, преведено от английски език). Те допълниха, че въпреки трудностите, съдбата винаги е била на тяхна страна.

Запазена марка на „Дестини” е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, с които носят очарование и абсолютен екстаз на публиката.

„Дестини” са записали музиката към лентата „Страстите в тоскана”. Те могат да се похвалят, че Тина Търнър им е ръкопляскала на крака.

„Музикант от такава класа, каквото е тази дама да те аплодира, да ти се усмихва и вниманието ѝ да е насочено към теб, е голям музикантски афродизиак”, сподели една от участничките в квартета.

Четирите дами владеят до съвършенство печелившата комбинация на музикалната магия, перфектната техника на изпълнение и абсолютната женственост.

Ивелина Туджарова работи и в Софийската филхармония, благодарение на която тя се е срещала с големи имена в музиката като Тото Кутуньо и Ал Бано. „Работата ни храни, дава ни душевна храна. Когато ти работиш и се свързваш с такива големи имена, е страша емоция“, сподели тя.

Албумът им се казва „Усещане за жена“, или „Усещане за шоколад“. За любителите на цигулката и шоколада квартетът е подготвил шоколадов диск. „Сваляш си апликация, сканираш, получаваш го на мобилното си устройство, можеш да си го сложиш на таблет, можеш да си го стриймваш, да си пълниш паметта на телефона“, обясни Гергана. Тя уточни, че след като си купите албума, го сканирате, пускате си музиката и чак след това можете да изядете диска.