„Не разбирам този списък, (който прокуратурата разпространи с имената на бизнесмени), има някои с плюсове и други като мен, които са без. Атанас Бобоков може да обясни какво значи това“, заяви Красимир Стойчев в „120 минути“.

Снимка: btvnovinite.bg

Бизнесменът е един от хората, чието име присъства на листа, който разпространи обвинението във връзка с разследването на братя Бобокови и аферата с боклука.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имам теория за списъка“, разкри Стойчев и допълни: „Далечната 2004 г. при мен дойде Младен Мутафчийски, мой приятел, и разви тезата, че ще се влиза в ЕС и трябва някои по-мощни структури да пазят част от българските интереси в България. Тоест не да се прави обединение като Г-13 или „Възраждане“, а да се направи нещо като холдингова структура с реални пари“.

Снимка: btvnovinite.bg

Бизнесменът обаче не знае от какво е трябвало да се предпазват българските интереси в ЕС, според неговия приятел.

„Казах му, че е налудничаво и да не ме занимава с глупости“, заяви Стойчев.

Според него е чудно как бизнесмени с толкова успешен бизнес като братя Бобокови са тръгнали да се занимават с незаконна дейност. Те имат в предприятията си европейски инвеститори, които са ги проучили и не биха вложили пари, ако има нещо нередно в тези компании, отбеляза Стойчев.