Отношенията между България и Русия са на ръба на скъсването заради действията на нашата страна. Това каза лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Според него трябва да се работи "за" нормализиране на тези отношения.

„Ние сме за отношения без предизвикване на отсрещната страна, защото истината е, че в момента България е вражеска или неприятелска страна за Русия. Това се е случило в резултат на нашите действия. Аз така бих постъпил със страна, която постъпва по този начин към моята страна и което уврежда нашите националния интерес“, добави той.

По думите на Костадинов „Възраждане“ има принципни позиции: „Които не се променят в зависимост от това кой от геополитическите фактори взема решенията в конкретния случай, както независимостта на Косово, така и независимостта на тези (самопровъзгласили се) ЛНР и ДНР не беше адекватно политическо действие.

Така лидерът на партията отговори на въпроса какво би казал на Владимир Путин, ако за нормализиране на отношенията с нашата страна той поиска да признаем двете самопровъзгласили се република за руски.

Костадинов коментира и влизането ни в НАТО и ЕС

„Като влязохме в Европейския съюз и НАТО, пропагандата започна да ни обяснява как едва ли не български икономика започва да се развива изключително много. Нашата сигурност е гарантирана. Всъщност истината показва как от 2004 г., след като влязохме в НАТО, българската армия загуби 3 пъти своя отбранителен потенциал, тоест тройно намаляха възможности тя сама да отбранява територията на републиката“, каза лидерът на „Възраждане“.

Той добави, че партията му разчита на единствените си партньори и „това е българският избирател“.

Вижте целия разговор във видеото.