На 1 юни 2000 г. няколкостотин души променят завинаги медиите в България, като работят заедно за старта на bTV. Така малко след началото на демократичните промени приеманият за революционен ефир е ключов за демократичното развитие на страната ни.

Представяме ви непоказвани снимки от историята на телевизията:

Този фотос, например, улавя емоцията на журналистите на bTV Новините минути преди първата емисия на 18 ноември 2000 г.:

„Телевизията на Мърдок” – както тогава често наричат първата частна национална ТВ медия, не може само с новини. Затова започва с култовия и до днес сериал „Алф”, а седмица след старта на новините стартира и първото делнично вечерно ток шоу у нас по американски модел – „Шоуто на Слави”. Най-класният европейски футбол от стадионите на „Шампионска лига” пък допълва семейната атмосфера.

Човешкият прочит дори на най-драматичните съдби, които са запазена марка на новинарската редакция с най-голямо доверие и до днес, се превръща и в емблема на новините.

Истинските емоции вдъхновяват милиони пред екраните за повече надежда и щастие. А новите възможности влязоха във вашия хол, където и да се намират – в Панама или на Карибите, на музикалната сцена, на дансинга, зад завесите на големите риалити проекти, в най-горещата кухня, дори и във ферма.

На прага на второто си десетилетие домовете у нас сякаш станаха стъклени, защото беше ясно какво вече обичат да гледат всички – съвременни български сериали и българските обикновени истории.

Така bTV от просто телевизия се превърна във водеща медийна група, следвайки не само световните тенденции в създаването на съдържание, но и в разпространението му. И така любимото за всеки в семейството вече е навсякъде - още по-близо до теб.

20 години bTV е домът не само на качественото забавление, но и на независимата журналистика. Дори и да използваме най-съвременните технологии, те са факт заради хората. Макар и някои да са напуснали НДК и тук вече да са други, различни от онези в началото на века, най-важните все още са тук - зрителите.

Поредицата на „120 минути” – „Историята в 120 секунди”, представя историите зад популярни фотоси, запечатали едни от най-важните моменти в историята на България и света. Ще надникнем отвъд лентите, за да ви разкажем повече и за едни от най-влиятелните хора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!