На първо място искаме да издигнем авторитета на Народното събрание, защото виждате как завършва този мандат. Разбира се приоритет е съдебна реформа и не на последно място – солидни действия за възраждане на българската икономика. Това посочи като приоритети на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов – съпредседател на партията.

Снимка: btvnovinite.bg

Той представи кандидата за депутат от Търговище - Илиана Мутафчиева, която влиза в листата от гражданската квота. Самата тя обясни, че е поканена от Зелено движение. По думите й общественият и граждански контрол в политиката е много важен.

Проведохме различни срещи с различни групи, включително и с Лютви Местан, той призова своите съидейници да ни подкрепят, обясни ген. Атанас Атанасов по повод срещата си с бившия лидер на ДПС, който вече е лидер на партия ДОСТ.

Срещахме се с различни групи, които са противници на сегашното статукво. Персонално няма значение с кого сме разговаряли, отбеляза ген. Атанасов.

"Демократична България" е сигурен участник в следващия парламент и е хубаво да търсим подкрепа, за да можем да предлагаме промени, заяви той.

Очакваме много гласове от чужбина, свободните български граждани, които са по света, разпознават ДБ като техен представител, посочи още ген. Атанас Атанасов.

Ходовете на "Демократична България" след изборите

"Смятам, че е много важно да се подобри парламентарният контрол върху начина, по който се управляват парите у нас, защото виждаме, че досега министър-председателя година и половина не е стъпвал в парламента, а раздава пари през прозореца на джипката", посочи ген. Атанасов.

"Трябва да се споразумеем с политическите сили председателят на бюджетната комисия в следващия парламент задължително да бъде от опозицията, за да има контрол на изразходваните финансови средства", отбеляза той.

"Демократична България няма да участва нито в правителство начело с Бойко Борисов, нито начело с Корнелия Нинова", заяви ген. Атанасов.

"Категорично сме против модела ГЕРБ", посочи и Илиана Мутафчиева.