Крайни в действията си радикали започнаха шумни демонстрации в източната част на Германия. Причината отново са мигрантите. 22-годишен германец почина след спречкване с трима афганистанци.

Това изкара по улиците хиляди в град Кьотен, където бяха развяха символи, към които германците са крайно чувствителни. Така две седмици след като 35-годишен германец беше убит от мигранти, Давид Кьокерт влезе в новините.

Давид Кьокерт е описван от германските медии като краен, говорещ за война и осъждан за проповядването на нацизъм.

„Те искат да ни унищожат един по един, защото искат да завладеят тази страна! И докато тези безхарактерни хора стоят в правителството и с техните лобита в общините – до тогава това състояние ще продължи. Никой народ на Земята не е толкова страхлив, колкото са германците. Никой не се оставя да бъде така безропотно изклан както германците”, казва  в своя реч Кьокерт.  

Тези думи възмутиха канцлера Ангела Меркел.

Давид Кьокерт разкрива каква е Европа в неговите представи. Разговорът започва с очевидното.

Изглеждате доста нетипично, страшно бих казал. Защо цялото ви лице е татуирано?

Аз съм един приятел на татуировките съм си татуирал не само лицето, а цялото тяло.

Наричате Ангела Меркел и правителството на Германия лакеи – лакеи на кого?

Това са безхарактерни лупмени, които нямат гръбнака и куража да кажат „стоп” на тази политика за приемане на бежанци, да кажат „Не”. Това са вчерашни политици, които ще бъдат изхвърлени от настоящето. Това е престъпление срещу немския народ. Това са настоящите събития, срещу които германците трябва да се опълчат.

Но провокацията в това интервю далеч не е във въпроса за татусите по лицето на Кьокерт. Нито за неговите родители, за които питаме. Тънкият момент е в отговора му на следващите въпроси, защото дори и за него важат законите срещу пропагандирането на нацистки символи.

Харесва ли ви постулатът Око за око, зъб за зъб?

Разбира се, че ми харесва. Това всъщност е цитат от Стария завет на Библията и можем да го асоциираме както искаме и да го тълкуваме както искаме. Но трябва да се знае, че на всяко действие има противодействие. Аз така разбирам тези думи.

Кажете, г-н Кьокерт, определяте ли се като нацист? Харесвате ли идеологията на национал-социализма?

Всъщност думата „нацист” е особена - днес тя се използва срещу всеки, който не се вписва, който не е съгласен с официалната политика. Ние живеем в 2018 –та година, а не през 20-ти век и дали човек ще се определя като нацист или не – всеки решава сам за себе си…

Точно това ви питам – вие определяте ли… например - съгласен ли сте с тезите на Адолф Хитлер в „Моята борба" – за чистата раса, за нуждата от пространство…?

Това е политика на 20-ти век. Всъщност тя не може да ме привлече мен – детето, родено през 1979 година. Такова е било времето… Тази политика тогава е била определяща за цяла Европа… Не може да свеждаме тази политика само върху един държавник като Адолф Хитлер. Това е твърде елементарно. Примитивно е да се говори и да ми се приписват такива идеи през 21 век. Имало е много мъже, които са мислели по подобен начин.

Не, не, не ви приписваме никакви идеи, просто се опитвам да разбера…какви  са вашите възгледи. Затова ще ви попитам 3-и път – мислите ли, че това, което направи Хитлер – дори и преди Втората световна война -  е била правилна и е донесло нещо хубаво на Германия, след като на света е донесла катастрофа?

Още един път ще кажа – аз никога не питам левите какво е отношението им към Сталин. Въпросът е спекулативен и няма отношение към това какви са политическите ми възгледи. Трябва да се научим да затворим и тази страница от историята, но тук всъщност идеята е да се прекрати това издевателстване върху германците, тези тежки наранявания и изнасилвания, които стават днес в Германия. Какво е станало в миналия век не е важно…