Димитър Стоянов е роден на 17 май 1983 година в София. Внук е на писателя Радой Ралин. През 2005 г. влиза в Народното събрание от партия "Атака" и едва на 22 години става най-младият народен представител. Избран е за един от първите наблюдатели на работата на Европейския парламент, а на редовните избори две години по-късно – през 2007 г. е избран за евродепутат. През 2006 г. в писмо до колегите си евродепутати, обясняващо защо няма да подкрепи номинацията на унгарския депутат от ромски произход Ливия Ярока за депутат на годината. Той пише, че "има десетки хиляди цигански момичета, далеч по-красиви от уважаемата", които могат да се купят "по 5 хил. евро парчето". Избухва истински скандал, Стоянов е обвинен в расизъм и сексизъм, следва извинение. Речите му в европарламента обаче продължават да поляризират мненията.

След като иска оставката на лидера на патриотичната формация Волен Сидеров заради слабите резултати на президентския вот през 2011 г. е отстранен като зам.-председател на "Атака". Впоследствие е и изключен от партията, а по-късно оглавява новата Национал-демократична партия, която създава с майка си – Капка Сидерова. За европейските избори през 2014 г. партията е заличена от списъците на ЦИК. Женен, с едно дете. В момента е извън активната политика, работи като адвокат.

В предаването „120 минути” Димитър Стоянов каза, че не се е примирил, влязъл е в политиката много млад и е си е дал сметка, че голяма част от сериозния си живот го е живял вътре в политиката.

"Реших, че е време малко да поживея живота си извън политиката, защото човек може да загуби представа за нещата, ако остане прекалено много време вътре. Затова така се дистанцирах, не е завинаги, никога не е късно, може и да се върна някой ден, но за момента определено това ми помогна да порасна по някакъв начин”.

Човек губи представа за реалния живот, започва да си придава важности, които ги няма, които не са реални, губи допира с истинския живот, колкото и да се старае, аз съм се старал много да не го губя, но сега от перспективата на времето мога да кажа, че съм имал дистанция с реалния живот на хората.

На въпроса ако сега може да върне времето назад би ли се изразил по този начин за Ливия Ярока, Димитър Стоянов каза, че не би използвал тези думи.

„Затова след като стана скандала, моята първа работа беше да се извиня, ако някой се е засегнал, най-вече разбира се дамата в случая, защото аз осъзнах, че думите, които съм използвал, не са били тези, които са подходящи да предадеш посланието си и си дадох сметка, че едно нещо може да бъде казано по 100 различни начина и да постигнеш съвсем различен ефект с едни и същи мисли”.

Общото между Валери Симеонов и Волен Сидеров е, че и двамата са силни характери и имат желание да налагат и отстояват собственото си виждане за нещата и не е непременно лошо, каза Димитър Стоянов.

"Двамата имат проблем, че очевидно се появяват такива ситуации помежду им, и то най-вече от страна на Валери Симеонов, тъй като след 8 години брак мога да кажа, че изкуството… коалициите са като брака и изкуството на доброто партньорство е това да не настъпваш партньора си по мазола постоянно, някак си да успееш да го отработиш.

Аз виждам как Симеонов, според мен не нарочно, постоянно повдига теми и застъпва позиции, които са твърде недобре в очите на Сидеров. Той затова реагира".

Стоянов коментира думите на Валери Симеотон за майките на деца с увреждания и каза, че той си е такъв по принцип.

"В него има една ехидоност и един нездрав хумор, с който се изразява. Това сме го виждали много пъти, откакто през 2014 г. влезе в парламента, няма нещо, което да ни учуди. Той е вече на 63 години, едва ли ще се промени за в бъдеще".

Според него е хубаво, че в българската политика има националистическа партия като част от управлението.

"Не му е лесно на Бойко Борисов. Валери Симеонов не е част от партията на Бойко Борисов и той не може да му нареди да си подаде оставката. Оставка се подава с цел да ограничи щетите от една ситуация или да извлечеш полза евентуално. Един действащ министър да си подаде оставката, може да го накара само неговата партия да го направи. Тук нещата отиват на по-високо ниво, за преформатиране на управляващата коалиция, което в случая е невъзможно".