Аня Пенчева приема пандемията от коронавирус като повод хората да се концентрират върху простичките неща, "независимо къде живееш, млад ли си, стар ли си, беден ли си, богат ли си". 

"Когато нещо ти разпръсне живота, си даваш сметка, че най-важното е да си здрав и да има с кого да се смееш. Когато човек е болен, мечтае само да оздравее. Когато е здрав - има и други мечти." - споделя актрисата в "120 минути".

Аня Пенчева не е типичната баба, макар вече да има 3 внуци. 

"Децата ми пораснаха - имат си вече свои деца. Щастлива съм, че съм ги възпитала да бъдат отговорни. Внуците ми са прекрасни - Александър, Борис и Илиян - все мъжка компания." - споделя за настоящето си аплоа тя. 

Когато пораснат, си ги представя благородни и честни. Мечтае да умеят да благодарят и да се извиняват. Иска да научат какво е обор, конюшня и рибарник не от таблета и телефона, а от реалния живот. 

Актрисата признава, че обича природата и заедно със съпруга си всеки ден ходят на Витоша.

"Там е моето място. Обичам природата и се радвам като виждам много хора там. Това ми говори, че не сме загубили човешкото." - емоционално разказва звездата, която е част от сериала на bTV "Съни бийч".

Пожелава си внуците й да са мъжкари, като уточнява, че мъжествеността не се измерва в сантиметри.  

Ана Пенчева коментира и случая с ваксинираните народни представители от "Възраждане", които са срещу зелените сертификати. 

"Основно качество, което трябва да имаш, за да си в политиката, е морал" - категорична е актрисата.

Самата тя споделя, че също е имала предложения за кариера в политиката: "Получавала съм предложение да бъда депутат, служебен министър на културата, културно аташе в чужбина и вицепрезидент. Толкова смешно е артистка да се кълне във вярност на партията!" 

В театъра вижда само очите на хората, които нарича "уплашени, търсещи, благодарни очи". И е благодарна на всички зрители, които посещават представленията. 

Последният път, когато е плакала, било на концерт на Лили Иванова. 

"Имах чувството, че е ще страшно невъзпитано, ако седна. Исках в поклон да стоя пред тази велика жена." - разказва за изживяването си тя.  

Любимата й българска дума е "прошка", защото за нея това е победата, която освобождава сърцето. 

Аня Пенчева е една от иконите на българското кино и театър. От дълги години е част от трупата на първата ни сцена - Народния театър. Прави незабравими роли в най-любимия филм на столетието - "Време разделно" и в най-мащабната продукция - "Хан Аспарух". Играе в първата холивудска лента, снимана у нас. През 2002 г. печели "Аскеер" за ролята си в постановката "Похапване с приятели. Аня Пенчева е първата българка в списание "Мари Клер". През 2021 г. стана автор на художeствена биография на Стефан Данаилов. 

Какво още сподели актрисата за семейството и ежедневието си - четете на Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!