“Подкуп ми поиска престъпната група, която влезе в затвора, те са трима души, единият ми поиска”, заяви в предаването “120 минути” Александър Ваклин - строителният предприемач, с чийто белязани пари Десислава Иванчева беше арестувана. 

Ваклин каза, че първоначално са му поискани 250 000 евро, а след това той се е "спазарил" за 190 000 евро.

Тази седмица, след 4 години съдебни дела, протекли с голям обществен интерес, ВКС издаде 6-годишна ефективна присъда срещу бившия районен кмет на община "Младост", Десислава Иванчева. Тя е за искане на подкуп от близо 190 000 евро чрез посредник, от които е получила 70 000 евро. В четвъртък тя беше отведена в Сливенския затвор.

Той подчерта, че Иванчева е искала подкуп от общо четири фирми.

“С мен се случи това, с което се случваше с много хора и форми в район “Младост”, когато Иванчева беше кметица. Към делото има едно малко листче, разписвано осъдените Иванчева, Дюлгеров и Петрова, на което има четири фирми със съответните суми. Това, че колегите не са посмели да излязат с имената си и да свидетелстват е проблем на обществото”, каза Ваклин. 

Той каза, че познава някои от потърпевшите. По думите му те не са свидетелствали, защото ги е страх. 

"Аз очаквах справедливост и за 4 години дела тя възтържествува. Искам само да спомена – три независими съдебни състава на 3 инстанции произнасят, че е виновна. Първият състав се обосновава на 264 страници, вторият – на 270 страници, третият на ВКС – на 32 категорични страници", коментира той.

"Справедливостта е добродетел, с която малцина са удостоени. Тези малцина в нашето общество са висшите съдии и би трябвало да им се доверим и да ги уважаваме", добави Ваклин.

Повече от разказа на Александър Ваклин - гледайте във видеото.