Аладин Харфан е роден в Сирия. Развива бизнес у нас повече от 30 години. Първоначално се занимава с внос и търговия, след това навлиза в строителството, транспорта и електрониката. Създател на бранда "Елит", който се търгува в България, Мароко, Сърбия, Украйна и Румъния.

През 2007-ма е обявен за "Инвеститор първи клас" от Агенцията за инвестиции. Обявен за един от "Достойните българи" от вестник "24 часа" през 2015.

Същата година Аладин Харфан казва публично, че е обект на изнудване от служители от Агенцията по безопасност на храните, оглавявана тогава от Пламен Моллов. 

Една от фирмите му, която е сред големите вериги ресторанти за бързо хранене, се оказва със запечатани цехове, а бизнесменът твърди, че са му поискани "10 хиляди евро на месец".

Агенцията по храните отхвърля твърденията за искан подкуп, но изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов е освободен от длъжност. 

В началото на 2014 г. поискаха от мен такса „спокойствие“ за 10 000 евро, разказа пред bTV Аладин Харфан.

Казали са му, че всички плащат, дори големи фирми, и няма как той да не дава. Той допълни, че всичко при него е официално и е нямало как да извади кеш.

Решил е да пусне жалба в полицията през 2015 г. и тя е била взета на сериозно. Следователи са му казали, че вътрешният министър има интерес. Посъветвали са го да поиска среща с Пламен Моллов.

Докторът посредник е уредил среща с Моллов, която се е състояла в офиса му. Полицаите преди това са поставили подслушвателни устройства. Влязъл е в кабинета, приказвали са, има запис в полицията, обясни той.

Моллов тогава не е споменавал 10 000 евро, а е дал името на един доктор, който го представлява, и му е казал, че с този човек ще му помагат в приготвяне на „документацията“.

"Тази сутрин, когато чух, че Моллов е казал за документация, се развълнувах", заяви Харфан и поясни, че в онова време не е ставало дума за пари, а за документация.

„Никога не ми е казвал, че иска 10 000 евро“, отбеляза бизнесменът.

Разбрали са се с полицаите да маркират 10 000 евро и да отиде да ги даде на доктора, но и това не е било доказателство, че парите ще отидат при Пламен Моллов.

След това е започнал натиск, обясни бизнесменът.

„Затварят един обект, втори, затварят транжорната, защото няма топла вода. А то има, но докато тръгне трябват 5 секунди“, каза Харфан.

Тръгнали са след клиентите му и са ги плашили, и в резултат е започнал да губи клиенти, разказа още той.

По думите му пускали са слухове за фирмата му в жълтите медии. Запечатали са главната транжорна.

Бизнесменът благодари на четвъртата власт и в частност на bTV, както и на премиера тогава. Решението е било да отстранят Пламен Моллов.

Има 500 фирми като мен и по-големи от мен в България, по 10 000 евро. Има 100 много големи и за тях са по-големи суми. Те събират само 10 млн. евро от такива обекти. Четвърт милиард те вземат само от бранша, добави бизнесменът.

От Агенцията по храните се държат вече много професионално с мен, каза той.

„Познавам лично г-н Петков и работя с него като коректен бизнесмен и добър партньор. Ходил съм на неговите лекции, той безвъзмездно помага на млади хора. Всичко при него е шест на шест. Познавам и бившия премиер Бойко Борисов. Пътувал съм с него до Брюксел и без него нямаше да съществува моята фирма. Спечелил съм битката, не защото институциите работят“, заяви Аладин Харфан.

Според него сегашният шеф на БАБХ Христо Даскалов ще бъде съден за клевета и ще загуби 1000 или 2000 лева.