Експерти от най-голямата комуникационна група у нас Ogilvy Sofia стартират обучение, в което ще предадат своя глобален опит и практически умения на студенти по маркетинг и реклама. Професионалисти ще споделят с новото поколение знанията си и ще разкажат кои са работещите решения на базата на дългогодишната им практика. Специалисти от агенцията, поставила основите на рекламната индустрия у нас, ще преподават на млади таланти в новооткритата магистърската програма „Бранд мениджмънт и интегрирани маркетингови комуникации“, която започва през ноември във водещия бизнес университет „Висше училище по застраховане и финанси“ (ВУЗФ). Приемът за нея вече е отворен.

Как се управлява рекламна кампания? Как се подготвя медиа стратегия? Кои са последните маркетингови изследвания? Какви са бъдещите тенденции? Ключови експерти от Ogilvy Sofia ще изнасят лекции по тези и други основни за индустрията теми, ще дават примери от работата си със световни и локални клиенти, и ще предизвикват дискусии по конкретни казуси. След като получат солидна теоретична подготовка, студентите ще имат възможност да затвърдят знанията си и да развият нови умения на стажове и семинари в офиса на рекламната агенция. Целта на обучението е да постави мост между висшето образование и бизнеса.

Магистърската програма е част от стратегията на Ogilvy Sofia в подкрепа на развитието на млади талантливи хора по пътя им към професионално израстване в креативната индустрия. Ogilvy Sofia ще споделя не само знанията и работещите решения от дългогодишната си практика, но ще отправя поглед и към бъдещите тенденции.

Повече за Ogilvy Sofia: 

Ogilvy Sofia е най-голямата комуникационна група в България и е сред първите рекламни агенции в страната. Част е от международната верига Ogilvy, създаденa през 1948 г. от бащата на рекламата Дейвид Огилви. Ogilvy Sofia е екслкузивен партньор за България на една от най-големите комуникационни групи в света – WPP.

В настоящото портфолио на компанията има над 140 световни и български търговски марки, които се доверяват на агенцията с доказани традиции в рекламата, която осигурява пълно комуникационно обслужване. Сред клиентите й са водещи компании като Toyota Balkans, Philips HC & PC, MARS, Unicredit Bulbank, A1, Procter & Gamble, Bayer, Sanofi, IКЕА, PEPCO, Visa, Unilever, Ficosota и др.


Ogilvy Sofia държи челни позиции в класацията на рекламните агенции в България, организирана от „Капитал“. Като една от водещите агенции в страната, компанията печели редица престижни награди за най-ефективни и креативни рекламни активности на фестивалите ФАРА и EFFIE, организирани от Българска асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Екипът на Ogilvy Sofia се състои от доказани професионалисти в сферата на маркетинга и рекламата с глобални знания и локален опит.