В днешното напрегнато и забързано ежедневие много хора прибягват до тегленето на кредити. Тези услуги позволяват да се погасяват навреме месечните сметки, да се купи нещо, което е нужно на момента или да се разполага със средства за непредвидени разходи.

В даден момент е възможно да се окажете с повече от два-три заема, които ще ви бъде трудно да обслужвате. С цял избягване на различни наказателни лихви, бихте могли да ползвате възможността за обединяването на кредити. Тази услуга дава шанс да се следят вноските, които трябва да се превеждат към кредитодателя.

Какво трябва да знаем за обединяването на кредити?

Актуалният финансов инструмент дава възможност да се кандидатства за заем с по-голям размер, с който да се покрият други по-малки задължения. Не се плащат няколко вноски, а само една, казват от Кеш Кредит. Всеки кредитополучател може да обедини задълженията си, независимо дали те са към банки или към други финансови институции. По този начин се намалява броят на лихвите, тъй като се внася само една вноска.

Голяма част от потребителите избират услугата обединяване на кредити, защото им е по-удобно и не е нужно да следят датите на всеки заем поотделно. Процедурата по кандидатстване за обединяване на задълженията е опростена и може да се извърши изцяло онлайн, като е нужно да се представи само лична карта. Препоръчва се човек да се запознае с условията на различните банки и небанкови финансови институции, за да се избере лихва, която ви удовлетворява.

Съвети при обединение на кредити

В случай че имате няколко бързи заема, които вече ви е трудно да обслужвате, може  да помислите за рефинансиране. Обърнете внимание на няколко важни детайла:

  • изчислете сумите на всички ваши задължения – поискайте необходимата информация от кредиторите си, за да знаете колко пари ще са ви нужни за обединението;
  • разгледайте различни оферти – запознайте се с условията на кредитодателите, с размера на вноските, лихвите и срока за погасяване. Проверете дали има допълнителни такси;
  • съобразете се с доходите си – ако смятате, че са ви нужни допълнителни средства, добре преценете каква сума ви е необходима.

Днес има различни небанкови финансови компании, които отпускат средства само срещу документ за самоличност, без да се налага да се доказват доходи. В случай че бъдете одобрени за обединяване на заемите си, ви съветваме да се въздържате от теглене на нови, докато не изплатите текущия.

*Платен материал
Източник: Кеш Кредит