Имало едно време едно... огън кафе. Неговата история започва през 1991г., когато у нас се появява първият пакет. Вече над 30 години същото кафе ни събужда и със своя характерен и наситен вкус разпалва страстта ни. Това е Nova Brasilia – огнeният вкус и аромат на България.

„Работя във фабриката на Jacobs Douwe Egberts в Костинброд вече 15 години. Започнах работа тук, защото за мен пиенето на кафе е ритуал. Всеки ден идвам на работа по-рано, когато в офиса е все още тихо, но фабриката работи на пълни обороти. Първата глътка кафе е невероятна, когато знаеш, че си отговорен за качеството не само на своята сутрин, но и за началото на деня на стотици хиляди българи, които пият кафе” – споделя Христина Георгиева, Инженер отдел Качество.

Nova Brasilia идва при нас в няколко разновидности - Nova Brasilia Класик – вкусът, който събужда огъня в нас; Nova Brasilia Джезве – с автентичен начин на приготвяне за максимално наситен вкус; Nova Brasilia Еспресо – същото огън кафе с по-мек привкус; Nova Brasilia Без кофеин – за любителите на вкуса на Nova Brasilia, които предпочитат безкофеинови кафе напитки.

Повече от 20 години създавам кафе, което се е доказало с неповторимите си качества. Работата ми ме научи на отдаденост и отговорност към крайния потребител. Желанието ми е всеки един човек, отпил глътка от кафето Nova Brasilia, да усети приятния аромат и вкус, с който много поколения българи са израснали” – разказва Николай Стойчев, Оператор-техник Опаковъчни линии.

Каква е тайната на нашето огън кафе?

Качествата и вкуса на Nova Brasilia са ключовите фактори, които го правят най-предпочитаното кафе в България в сегмент печено и мляно кафе.(1) Благодарение на всички хора, част от екипа на Jacobs Douwe Egberts, които влагат безграничната си страст към кафето в своята работа, и почитателите на марката, които избират Nova Brasilia отново и отново, към сегашния момент фабриката в Костинброд е произвела над 500млн пакета Nova Brasilia.

Постигаме качеството на Nova Brasilia чрез внимателен анализ и оценка на всяка партида зелено кафе. Проследяваме детайлно не само процеса на добив и доставка на зеленото кафе, но и целия производствен процес – от изпичането, през смилането, до пакетирането на кафето. Нашето мото е „Качеството започва от мен“ и всеки служител във фабриката работи с него, не само в съзнанието, но и в сърцето си. Именно това ни дава възможност да постигаме отлични резултати и да сме на пазара повече от 30 години.” – допълва Христина Георгиева.

И така всяка сутрин почитателите на Nova Brasilia се наслаждават на качествено кафе и на още нещо...

Марката Nova Brasilia е не просто символ на прясно изпечени зърна кафе, но и на нещо повече – усещането за уют и топлина, породени от първата глътка сутрешно ароматно кафе, което във всеки дом е безценно. Стотици хиляди българи ни се доверяват ежедневно, защото...те ни познават добре.” - споделя Николай Стойчев.

(1) Данните са базирани на проучване на Nielsen Bulgaria и се отнасят за продажби в обем за 2022 г. в сегмент Мляно кафе.