При положение, че България е европейски шампион по замърсяване на въздуха, изглежда наивно да смятате, че има къде да избягате от отровите в атмосферата. Но такова място има и то дори е в града, и дори е във вашия квартал - собственият ви дом.

Не можете да промените атмосферата навън, не и в идните години. Ще мине време преди хората у нас да дадат почивка на колите си или да се откажат от отоплението на дърва и въглища – двата основни фактора в замърсяванията. Така че маските по улиците през зимата ще са трайно в колекциите „есен-зима“ и занапред.

Но можете да промените атмосферата у дома веднага. И да сложите край на финия танц на праховите частици, болестотворните бактерии и лошите миризми вкъщи още сега - с пречиствател за въздух.

Технологията преживява разцвет, наторена обилно от смога в градове като Пекин, Делхи и други източни мегаполиси. И става и по-съвършена, и по-достъпна.

Как ви звучи, например, мощен пречиствател само за 299 лв.? Това е цената на модела Muhler APM-350UVS в МЕТРО от 24 до 27 януари. Става дума за пречиствател с голям капацитет – цели 272 кубични метра въздух на час, подходящ за помещения до 35 квадратни метра – т.е. в зависимост от площта и височината на помещението, може да пречисти обема на въздуха в стаята няколко пъти! При това говорим за 5 степени на пречистване с ултравиолетова лампа и йонизатор!

Моделът, въоръжен с НЕРА филтър и филтър от активен въглен, улавя ултра фините частици до 0.3 микрона във въздуха (т.нар. ФПЧ 2.5 – фини прахови частици под 2.5 микрона), както и полени, алергени, вируси, бактерии, микроби, миризми и токсични газове и др.

Освен всичко друго, Muhler разполага с OLED сензор, който индикира какво е състоянието на въздуха в стаята, с интелигентно управление. И е почти безшумен с дискретния си нощен режим, което го прави идеален за онази 1/3 от денонощието, която прекарваме основно вкъщи.