София, 08.08.2022 – Пет месни продукта от собствената марка на Kaufland България -„Брей!“ получиха международен сертификат за качество – TÜV Nord. Кюфтетата, кебапчетата, наденицата, каймата и карначетата родно производство преминаха през 4-степенен контрол на качеството от европейската лаборатория, като отговориха напълно на високите й стандарти. Сертификацията включва както първоначален пълен анализ на качеството на продуктите, така и поемане на дългосрочен ангажимент, част от който са и изненадващи последващи проверки на производствените процеси и съхранението на продуктите.

„За нас в Kaufland основен приоритет е да осигуряваме на милионите ни български потребители качествени и свежи продукти всеки ден. Сертификацията на качеството на месните продукти от серията „Брей!“ ни дава допълнителна увереност, че предоставяме на клиентите си само най-доброто. Ние сме лидерите на пазара и като такива – безкомпромисното отношение към качеството на стоките в нашите хипермаркети е абсолютно задължително“, коментира Ялчин Джем, главен търговски директор на Kaufland България и член на борда на директорите.

Снимка: Kaufland

Сертификатът на ТÜV удостоверява, че проверените продукти отговарят на международните стандарти за качество и безопасност на храните в съответната категория продукти. Одитът започва от производствената база на собствени марки месо и месни продукти, като включва проверка за спазване на изискванията при прием на суровини, производство, съхранение и експедиция на готов продукт. Той се извършва, както на база на протоколите от лабораторните вътрешни изследвания на Kaufland, така и на изненадващи проверки от TÜV Nord. Мострите за лабораторен анализ се закупуват директно от произволно избран филиал на Kaufland в България, за да удостоверят качеството на крайния продукт – такъв, какъвто той достига до клиентите.

Сертификатът на  TÜV дава право на Kaufland България да използва логото на институцията върху опаковките на всички сертифицирани продукти. Пакетирането им се реализира по съвременни опаковъчни технологии в цеховете на производителите.

Припомняме, че наскоро кюфтета „Брей!“, които се приготвят по стандарт „Стара планина“, бяха отличени „Избран продукт на годината“ в най-голямата световна класация „Продукт на годината“, гласувана изцяло от потребителите.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.