На 13 май се проведе националната конференция „След утрешния ден: Политики и растеж“, по време на която представители на държавната и местната власт, финансови институции и бизнеса обсъдиха възможностите за развитие на регионите чрез финансиране, внедряване на иновации, привличане на инвеститори и преминаване към въглеродно неутрална икономика. ПроКредит Банк беше специален партньор на събитието, за да сподели своя дългогодишен опит в работата с малкия и среден бизнес.

Г-н Петър Славов, председател на Надзорния съвет на Банката, в интервю след събитието подчерта, че за да се развива, бизнесът се нуждае най-вече от предвидимост в политическата, икономическата и нормативната среда. Важно е и държавата да не пречи допълнително на предприемачите с излишни бюрократични лицензии, документация, изисквания и всичко останало, което първо обезверява осъществяването на всички тези инвестиции, след това затруднява до такава степен, че прави процесът невъзможен.

Акцент в интервюто на г-н Славов е и успешното дългогодишно партньорство на ПроКредит Банк с малките и средни предприятия, което се гради най-вече на опита и експертизата на Банката в индустриалните сектори като земеделие, производство, търговия, енергетика, услуги. Бизнес моделът и инфраструктурата на Банката са изградени така, че експертите са винаги там, където е клиентът – на полето, в производствения цех, в търговския обект.

Г-н Славов счита, че бъдещето ни е в иновативното земеделие и развитието на кръговата икономика. В интервюто си г-н Славов споделя и интересни примери от финансирани проекти на Банката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!