Несъмнено очакването на дете е едно от най-вълнуващите събития в съвместния живот на всяка двойка. Всички сме чували твърдението, че едно дете се отглежда с любов и нищо друго, но колкото и да ни се иска да се съгласим напълно с него, то все пак трябва да поемем отговорност и да бъдем реалисти. Още с раждането си бебето идва със своите нужди, в които влизат не само грижите на родителите, но и дрехи, козметични продукти, различни устройства, а в голяма част от случаите и допълнителни хранителни консумативи. По тази причина е добре да разграничим емоциите от разума още по време на бременността и да решим как да разпределяме финансите по възможно най-добрия начин, така че новороденото да бъде обгрижвано с всичко, от което се нуждае, и ние самите да можем да се насладим на този дългоочакван момент без излишен стрес.

Нещо ново

Колкото и да ви се иска да осигурите всичко на новото попълнение в семейството, все пак е добре да харчите разумно. Всеки родител би искал да даде най-доброто на детето си, но за какво наистина е добре да отделите по-голям бюджет и за какво - не?

Козметиката! Тя и храната са двете неща, които със сигурност са най-важни за едно новородено. Ако имате възможността да отделите малко повече средства за нещо, то това е тя. Кожата на бебетата е изключително нежна и всяко нещо, което влиза в контакт с нея трябва да има най-деликатния състав. Затова подберете почистващи продукти, включително мокри кърпички, овлажняващи лосиони и кремове против подсичане от доказани марки с високо качество като https://makeup.bg/brand/936350/  

Памперсите са нещото, което със сигурност ще преобладава в покупките ви. Те улесняват живота ни, но, за съжаление, не могат да се използват повторно. Не само осигуряват комфорт на бебетата, но и могат да допринесат за походката на детето в бъдеще, така че са още едно нещо, на което е добре да отделите внимание. 

Нещо назаем

Всеки път, когато влезете в детски магазин, сърцето ви се изпълва с щастие и не можете да устоите на желанието да изкупите всички дрешки и аксесоари, които попаднат в полезрението ви? Добре е първо да се замислите. Никой не може да ви отнеме правото да изберете сами дрешки, обувки и т.н., но не прекалявайте. Отчетете факта, че бебетата растат с всяка секунда, а също така и количеството подаръци, които ще получите от роднини и приятели. Ако пък имате такива, които сравнително наскоро са преминали през този период и ви предлагат помощ със запазени неща, то я приемете и не правете излишни разходи. Същото се отнася и за различните аксесоари и уреди като количка, кошче/столче за кола, уред за приготвяне на пюрета, активна гимнастика и др.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!