Лятото е в разгара си. И за мнозина това е идеалното време за онова толкова планирано пътешествие до морето или някъде далеч от градския шум. Едно пътуване може да означава среща с приятелите, семейството или пък връщане към любимите места, и винаги е свързано с много емоции. И, за да преобладават хубавите емоции, е важно добре да се подготвим. 

Често хората избират удобството да пътуват със собствените си автомобили заради несравнимо повечето удобства за придвижване. Ако искате обаче да пристигнете свежи и готови да се насладите пълноценно на ваканцията си, е важно да спазвате няколко прости правила:

Планирайте 

Отделете време и планирайте внимателно маршрута на своето пътуване. Правете почивки на всеки два часа и използвайте възможността да се презаредите с енергия напълно. Най-важно е да шофирате внимателно и да не надценявате собствените, и на автомобила, възможности. Придържайте се към плана. Спрете, направете си приятна кафе-пауза по пътя преди да усетите умора. Обновените обекти на Shell например предлагат много приятни и уютни места за почивка – кътове за отдих или просторни тераси, където може да поглезите спътниците си според вкуса им. 

Енергия за път и на път

Чаша ароматно кафе, сладко изкушение или енергийно барче. А може би засищаща закуска, обяд или вечеря? Новата марка свежа храна и кафе напитки на Shell – Deli by Shell предлага всичко това – качествено, прясно и направено на място. Ако цените богатия вкус и аромат на истинското италианско еспресо, почерпете се с някое от кафе предложенията на Deli by Shell – еспресо, лате или макиато, които са направени с качествено италианско кафе, прясно смляно и ароматно, с бленд, избран от клиентите, приготвено от първокласни кафе машини, и с еднакво качество независимо къде го пиете – в центъра на София или някъде по пътя. 

Хранете се 

Само защото вашата почивка започва с дълго пътуване с кола, това не е причина да оставите добрите хранителни навици на пътя. Спирането за лек брънч е винаги добра идея, тъй като поддържа стомаха сит. Свеж и вкусен вариант, особено за лятото, е Deli by Shell сандвичът с пушена атлантическа сьомга в пълнозърнесто хлебче, свеж айсберг и крем сирене, който може да намерите търговските обекти на Shell. Deli by Shell ще ви зарадва с много апетитни предложения за закуска, обяд или вечеря, и ще направи вашето пътуване по-добро и по-приятно. Актуалното предложение за сезона със сьомга е особено подходящо, тъй като сьомгата е бедна на наситени мазнини и калории, и в същото време богата на протеини. И нашият съвет - не забравяйте да изчакате 15-20 минути преди да потеглите отново, тъй като веднага след хранене концентрацията намалява.

Осигурете забавление 

Дългите пътувания, особено с деца, често могат да доведат до хаос, а това води до умора на водача. Уверете се, че децата се забавляват с книги, пъзели и други вид активности подходящи за кола, които да подържат вниманието им. От друга страна, игри като "асоциации" са чудесни за поддържане на всички ангажирани един с друг.

Изберете хубава музика 

Редица изследвания показват, че музиката влияе на настроението на шофьора и може дори да подобри представянето му на пътя. Заредете хубав сет с музика и се насладете на пътуването. Ето една идея от нас за хубаво настроение и презареждане – новото лятно парче на Орлин Павлов: "Пълно презареждане", първи сингъл от албума "Още малко…", реализиран с партньорството на Deli by Shell. Защото свежата храна и свежата музика се допълват идеално на път, не мислите ли?