Както добре знаем, жените са истински запалени по чантите и обувките, като повечето от тях имат богати колекции с подобни аксесоари. Повечето от тях постоянно имат желанието да ги сменят, като ги носят и в различни комбинации, впечатлявайки останалите със стила си. Това е и основната причина, поради която дамите толкова често обновяват своите колекции от дамски чанти.

Вярно е, че правилно избраната чанта има силата да подчертае дори по-семпъл тоалет. Освен това, различните чанти могат да променят стила дори на едно и също облекло. Има множество модни трикове, които могат да се приложат с помощта на чантите. Ето защо подбрахме някои важни правила за избор на дамска чанта според вашия тоалет.

Правилната чанта за ежедневния тоалет

В един типичен ден, когато излизаме от вкъщи за пазаруване или административни дейности, имаме нужда от чанта за пазаруване или голяма чанта, която обаче е също така просторна и практична. Изберете такава в неутрален цвят, който няма да ви създава проблеми при съчетанието му с останалата част на тоалета. Можете да допълните чантата си с чифт дамски боти. Ако имате по-консервативно мислене и по-скромен гардероб, предимно в неутрални нюанси, можете да изберете чанта в по-смел цвят или с изящен принт, който ще добави енергия и индивидуалност към ежедневния ви тоалет. В онлайн магазините можете да откриете разнообразие от модели, които да ви вдъхновят.

Офис чантата

Когато отивате в офиса, имате нужда от облекло, което ви гарантира както стил и комфорт, така и определена трезвост. Сравнително лесно е да постигнете подобна визия с прилепнала рокля и блейзър, или с чифт тесни панталони и идеално скроена риза. За тези видове тоалети ви е необходима средно голяма, твърда чанта с къси дръжки. Не забравяйте да изберете модел от естествена кожа, а ако обичате да привличате вниманието, заложете на такъв с дискретни метални аксесоари. За предпочитане е да заложите на неутрални цветове или приглушени нюанси. При никакви обстоятелства не съчетавайте крещящи чанти с щампи или вериги с вашето офис облекло.

Вечерната чанта

За парти тоалети, събития или вечер навън в града, имате повече свобода в избора си и възможност да тествате креативността си. Обикновено за вечерните тоалети трябва да обърнете внимание на всички детайли, от дамското бельо до бижутата и аксесоарите. Затова изберете безшевно поддържащо бельо, което няма да прозира през деликатните тъкани.

Вашите бижута трябва да отговарят на вида на партито. Можете да заложите на една впечатляваща огърлица или да изберете комплект фини бижута с гривна, висулка и обеци в същата гама.

Що се отнася до чантата, можете да изберете твърда микро чанта, голям клъч или чанта тип кутия, кожена чанта с верижка или всеки друг модел с малки размери, допълнен с катарами или вериги. В такива тоалети можете да играете и с цветовете. Имате свободата да комбинирате най-смелите цветове с вечерното си облекло и да подчертаете оригиналността си.