Шотландско уиски № 1 в света според Impact Magazine 2012 - Johnnie Walker, стартира проекта Keep Walking Bulgaria. С него ще се отбележи и подкрепи индивидуалният принос на българите за общия прогрес на страната ни. Идеята на кампанията е да покаже как успехите и постиженията на нашенците са помагали и продължават да помагат на държавата ни да се развива. Затова и мото на кампанията е "Всяка твоя крачка е крачка напред за България”.

За целта Johnnie Walker организира конкурс за иновативни идеи, в който може да се включи всеки на www.keepwalkingbulgaria.com от 19 ноември до средата на януари 2013 г. Участниците в него трябва да споделят своите лични идеи, които биха допринесли за прогреса на страната ни, а тричленно жури ще определи петте най-иновативни идеи. Авторите ще бъдат наградени с парична премия от по 10 000 лв., за да бъде подпомогната реализацията на идеите им. Победителите в Keep Walking Bulgaria ще бъдат обявени в средата на февруари 2013 г.

За да илюстрира, че подобни добри примери съществуват в България и че личните успехи на наши сънародници са подобрили средата, в която живеят, Johnnie Walker e подготвил вдъхновяващи видео истории. Можете да ги гледате на www.keepwalkingbulgaria.com Първите идеи в проекта бяха споделени на стените във Фабрика 126, а в тяхната визуализация се включиха млади талантливи български художници.

Лице на проекта Keep Walking Bulgaria е най-успешният български плувец Петър Стойчев

Той е и първият българин, заснет в телевизионна реклама на превърналата се в символ на успеха марка. Едновременно с това рекламата на кампанията Keep Walking Bulgaria е първата заснета реклама на Johnnie Walker в България.

Това е голямо признание за спортната ми кариера и усилията, които съм полагал до сега. Приех поканата на Johnnie Walker, защото споделяме една философия, а именно, че малките крачки, упоритостта и вярата водят до успеха, в която и да било сфера. Затова пожелавам на всички да са последователни, да не се отказват при първото препятствие и да следват целите си. Keep Walking”, сподели Стойчев.