Няма по-удобно и практично мъжко облекло от дънки с тениска. Това е комбинация, която може да ви спаси почти във всяка ситуация. Разбира се има и някои тънкости, които е добре да знаете, за да носите винаги своята любима тениска със стил.

Как да изберете перфектната тениска?

Преди да ви дадем съвет как да комбинирате една тениска, ще ви помогнем да вземете важното решения при избора на перфектната дреха. Основното е да изберете идеалния размер, цвят и материя.

Когато избирате мъжка тениска, уверете се че сте избрали правилния размер. Независимо дали е с тясна кройка, или носите овърсайз, тя не трябва да ви е нито прекалено тясна, нито къса, нито пък да ви стои като на дете, облякло дрехите на татко. При мъжете формата на горната част е от ключово значение за мъжествения външен вид - тя трябва да подчертава формата на раменете. Мъжката тениска трябва да стои така, че шевът да е в края на раменете.

Дължината на мъжката тениска зависи от вашия вкус. Но при мъжете тя никога не трябва да е толкова къса, че когато ръцете се вдигат, да се вижда коремът и никога толкова дълга, че да пада под бедрата.

Що се отнася до цветовете, предпочитаните нюанси мъжки тениски са бяло, черно, сиво и тъмно синьо. Бялото изглежда добре с всичко и стои страхотно върху по-тъмна кожа. Различните нюанси на сивото могат да подчертаят формата на тялото ви, но внимавайте, ако се изпотявате, защото при този цвят, петната са лесно забележими.

Черната тениска е друг универсален вариант, който подхожда чудесно почти на всяка визия. Проблемът при тях е, че те бързо избледняват, но ако ги перете със специален препарат и не ги сушите на слънце, черното ще запази своя интензитет и няма да избледнее. 

Тъмно синьото е идеалният заместител на черното, стои модерно и идеално се съчетава с дънки.

Можете да експериментирате и с други нюанси, като зелено, червено, лилаво, синьо , но внимавайте с щампите и картинките, тъй като те по-трудно се комбинират.

Що се отнася до плата, при възможност носете 100% памук. Особено леки и удобни са мъжките тениски от египетски или пима памук. Можете да изберете тениска и от органичен памук, тъй като те са по-издръжливи, изглеждат по-тънки и се усещат по-леки.

Ако предпочитате да носите тениски по тялото, може да изберете и смеси с еластин. Избягвайте полиестер, освен, ако не носите тениската по време на тренировки.

Как да комбинирате мъжката тениска

Идеални за летните месеци са мъжките тениски от лен, тъй като са леки, прохладни и съхнат бързо. Идеалният вариант е да ги носите в неутрални и дискретни тонове, като фаворити са бялото или бежовото. Тези тениски се съчетават добре със блейзър в синьо или каки и с мъжки класически дънки, прави панталони и дори с къси панталони.

Ако си падате по цветовете, може да комбинирате цветни тениски с яке тип бомбър или дори с блейзър. Така ще постигнете баланс между класическа и модерна визия. Цветните мъжки тениски се съчетават добре и с дънково яке. Важното е да го комбинирате с контрастни панталони.

Сигурно сте забелязали, че през последните няколко години на мода се връщат тениските в скейтърски стил. При избора си, внимавайте да не изберете тениска, която ви е прекалено дълга и я комбинирайте с чифт тесни дънки, за да се възползвате от издължения силует, който създават. 

При тениските с картинки или лого, правилото е да се придържате към една цветова гама. В комбинация с деним, те винаги изглеждат чудесно, а ако ги съчетавате с панталони, изберете такива, които са в неутрални цветове.