Лятната ваканция приключва, а учебната година е на път да започне. А докъде стигнахте с пазаруването за училище? От Orange center се обръщаме към децата, на които им предстои да се върнат в класните стаи скоро, с весело „Хайде на училище“ и им предоставяме богат избор от красиви и практични продукти за учебната година.

На едно място събрахме всичко за училище – от ученическата раница и несесера до химикалите, моливите и всички други принадлежности.

Водени от надеждата да донесем възможно най-много усмивки за децата, сме подбрали разноцветни колекции от популярни марки. Раница с цветен принт или такава, вдъхновена от Star Wars – учениците могат да изберат продуктите, които най-силно им допадат.

Снимка: orangecenter.bg

А за родителите, които са натоварени с отговорността да изберат всички нужни принадлежности, сме се постарали да улесним максимално процеса на пазаруването. Затова и сред предложенията ни попада голямо разнообразие от продукти, които спестяват време в подготовката за училище.

Такива са пълните несесери, които позволяват да закупите най-нужните пишещи и чертожни средства заедно с несесера, в който да ги съхранявате. От помощ са и готовите комплекти за творчество или пък тефтерите, които можете да вземете заедно с принадлежностите за тях.

А за да направим пазаруването дори по-бързо и лесно за родителите, сме подготвили кратък наръчник с най-важните съвети, които да имате предвид по време на подготовката.

Каква раница за училище да изберете?

За най-важната покупка, училищната раница, обикновено се отделя най-много време при пазаруването. Ето на какви качества да обърнете внимание, за да изберете най-подходящата:

- Удобство – търсете раница, която да е оборудвана с регулируеми ергономични презрамки и уплътнен, но дишащ гръб, който да осигурява комфорта на детето;

- Функционалност – изберете чанта с достатъчно обемни и много на брой отделения, като първо съобразете размерите ѝ с тези на най-големия скицник или учебник;

Снимка: orangecenter.bg

- Качествени материали – ученическата раница трябва да бъде достатъчно устойчива, така че да издържа товара на учебниците дори в моментите за игра на децата. Но същевременно тя трябва да бъде изработена от лек материал, за да не тежи повече от 10-12% от теглото на детето, когато е пълна;

- Красив, но практичен дизайн – винаги, когато родителите избират продукти за децата си, те знаят, че трябва да имат предвид мнението на малчуганите. Дизайните за тях трябва да бъдат красиви и привличащи окото, но и практични. За това спомагат моделите, оборудвани със светлоотразителни елементи, които осигуряват безопасността на учениците дори в дните с лоши метеорологични условия.

Пълен или празен несесер?

Ако изберете да спестите време от пазаруването и се доверите на пълен несесер за училище, успявате да набавите едновременно множество от продуктите за училище наведнъж. Но същевременно нямате възможност собственоръчно да потърсите най-подходящите принадлежности за ученика у дома.

Празните несесери позволяват да подберете броя, качеството и вида на продуктите, с които да си борави ученикът. Сред този тип несесери ще откриете и по-голямо разнообразие от дизайни – изберете сред модели с различни форми и с едно, две или три отделения.

Съвети при избирането на ученическите принадлежности

Започнете пазаруването с най-важните елементи от списъка първо. Ако сте избрали да използвате пълен несесер, значи автоматично сте приключили с пазаруването на редица други елементи от списъка. Но не пропускайте да набавите достатъчно на брой химикали, моливи, както и ножичка и други нужни принадлежности.

Изберете цяла колекция от продукти

Лесен начин да спестите време и усилия при пазаруването е да подберете най-основните принадлежности от една и съща колекция. Когато откриете раница, която да отговаря на всички изисквания и да се харесва на ученика у дома, след това можете да съчетаете с нея и несесера, и портмонето, и чантата за храна, и дори чадъра.

Автор на изображение: Виолета Пефтичева - pefticheva.com
Снимка: orangecenter.bg

В края на подготовката остана да кажем само – хайде на училище!