Сигурно сте чули за Chat GPT? Прилича на уеб сайт, но е преминал успешно изпит по право в University of Minnesota, както и United States Medical Licensing Exam. Chat GPT предизвика безсънни нощи в централата на Alphabet, тъй като за около два месеца се превърна в потенциален конкурент номер 1 на търсачката Google. Chat GPT предизвиква кошмари сред копирайтъри, програмисти, юристи и журналисти, тъй като произвежда повече и по-добро съдържание за по-кратко време. Новият AI инструмент може да създава текстове и да ни отговаря на всякакви въпроси на експертно ниво.

Това е една от най-вълнуващите теми на обучения, тренинги и корпоративни срещи от сектора на търговията до ИТ индустрията и  Дигиталния Маркетинг. Големият въпрос е “Какво ще промени ChatGPT и как да се възползваме от това?” Всички знаем колко много би ни помогнал Изкуственият Интелект в работния процес, но въпросът е до каква степен успяваме да го интегрираме в ежедневните си задачи.

Днес ще си говорим повече за дигиталния маркетинг в ерата на Изкуствения Интелект и как можем да интегрираме новите инструменти, за да оптимизираме работата си в Social Media рекламите, създаването на съдържание, създаването на маркетинг стратегии,  кампании и още.

Ако тепърва искате да стартирате своето обучение по дигитален маркетинг, то можете да го направите с безплатният курс на Advance Academy - Digital Marketing Basics. Освен че ще научите много от екипа зад програмата (петима вдъхновители, работещи с мултинационални компании от САЩ до ЕВРОПА), вие ще разберете и каква е практическата приложимост на Изкуствения Интелект в Digital Marketing професията.

Дигиталният маркетинг преди и след AI

Дигиталният маркетинг е бизнес индустрията, която изисква както икономически познания, логика и аналитично мислене, така и доза креативност и разчупено мислене. Днес Digital Marketing е начинът, по който един бизнес се отличава от своите конкуренти. Благодарение на онлайн присъствието, социалните мрежи и имиджа, който ще изградите в Интернет, шансът аудиторията да избере вас пред конкурентите е много по-голям.

И въпреки че дигиталният маркетинг е отделна и доста комплексна професия, вие можете лесно да се научите да създавате маркетинг кампании, банери за социални мрежи и текстови послания.

Ако имате собствен бизнес и искате сами да развивате рекламата си, то това е напълно възможно. Можете да научите всичко необходимо с БЕЗПЛАТНИЯ курс Digital Marketing Basics на Advance Academy.

Ние ви казваме следното: “Само вие и изкуствения интелект ще вършите работа като за цял маркетинг екип.“

Възможно ли е? Да и сега ще ви споделим как AI стана дясната ръка на почти всеки маркетинг специалист.

Как може Изкуственият Интелект да бъде използван в работата на маркетинг специалиста

Изкуственият Интелект е компютърна система и въпреки, че е създаден с цел да имитира човешкия интелект, той е лишен от интуитивност, креативност и човешки емоции. Как е възможно тогава AI да е подходящ помощник в DIgital Marketing работата при положение, че му липсва креативност. AI наистина не измисля креативни идеи, но черпи информация от Интернет, от целия Интернет, от всички 5 милиарда интернет страници.

Така вместо да прекарате 1 час в селектиране, четене и търсене на идеи за следващите ви публикации в социалните мрежи, можете да напишете в Chat GPT “Разпиши ми концепция на банер за социална мрежа на тема…” Ще се изненадате от резултата! Ето така AI може да стане част от вашият креативен процес в дигиталния маркетинг.

Знаете ли, че ChatGPT не е единственият AI инструмент? Като маркетинг специалисти вие ще можете да използвате AI инструменти за почти всичко - създаване на план за блог статии, писане на блог статии, писане на продуктови описания, SEO оптимизация, анализи на резултати и какво ли още не.

В новото издание от безплатния курс Digital Marketing Basics на Advance Academy ще имате възможност да разберете кои са най-използваните AI инструменти от специалистите днес и ще се научите как да ги използвате.

Повече за курса Digital Marketing Basics на Advance Academy

Обучението Digital Marketing Basics на Advance Academy е естественото въведение на всеки начинаещ в дигиталния маркетинг. Въпреки че е напълно безплатно, това е най-пълното обучение по дигитален маркетинг в България. По време на него вие ще преминете през 3 модула - Marketing Basics, Social Media Basics и Content Creation.

Ще научите какво е потребителска пътека, маркетинг фуния, как да определяте своята buyer persona и таргет аудитория, как да управлявате бизнес профилите си в социалните мрежи, как да създавате дизайн и видео съдържание и как да пишете рекламни креативни текстове.

Всичко това ще ви бъде споделено директно от дългогодишни експерти по дигитален маркетинг, които не само ще ви запознаят с теорията, но и с това, което са научили от тяхната лична експертиза.

Във всеки модул ще бъдат споменати и различни AI инструменти, които ще ви помогнат да навлезете в маркетинг професията още по-бързо!

Ако вие имате собствен бизнес и имате нужда да развиете маркетинга и рекламата му?

Ако вие предлагате някаква услуга и искате да я продавате успешно онлайн?

Ако вие искате да стартирате работа в Digital Marketing сектора?

То пред вас се отваря широко вратата на Advance Academy. Можете да стартирате своето обучение като се запишете за предстоящия безплатен курс Digital Marketing Basics. Обучението започва на 21 март!