В последно време светът свикна с мисълта за COVID-19 до определена степен. Вирусът ни връхлетя ненадейно и никой не може да предвиди кога ще си отиде. Въпреки това настъпилата ситуация все повече се превръща в предпоставка за методично почистване и дезинфекция у дома, на работното място и в често посещаваните обществени места.

Преди около половин година имаше много неизвестни за извънредната обстановка, в която попаднахме. Но към днешна дата наложените правила за безопасност са нашето ежедневие, което сме приели в името на по-добро и здраво утре.

Въпреки че всеки човек сам е отговорен за дезинфекцията около себе си, то все още има много институции в страната, които се нуждаят от подкрепа.

За да бъде от помощ точно в този момент, Unilever България допринесе към борбата срещу разпространението на вирусите и бактериите, като дари на УНИЦЕФ България 5420 дезинфекциращи продукта Domestos на стойност над 23 000 лв.

Снимка: Unilever

С дарените от Unilever България продукти организацията ще отговори на нуждите на 4 медицински центъра и 55 социални услуги в 4 области в страната, които са засегнати от пандемията от COVID-19.

Общият брой услуги, до които това дарение достигна, е 55 – социални услуги в общността, включително от резидентен тип, в 3 области в страната – Сливен, Шумен и Монтана, в 12 общини (Котел, Нова Загора, Сливен, Велики Преслав, Венец, Каспичан, Нови пазар, Шумен, Берковица, Георги Дамяново, Лом, Монтана).

Болничните заведения, където продуктите също ще бъдат от полза, са:
• МЦ "Д-р Г.В.Миркович" ЕООД към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - Сливен
• “Медицински център МБАЛ-Шумен“ ЕООД към МБАЛ АД - Шумен
• МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД – Монтана
• АГ болница „Шейново“ – София

Unilever България се ангажира с каузите на организацията, ставайки част от програмата за редовни корпоративни дарения на УНИЦЕФ в България „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ – категория злато. В глобален план партньорството между Unilever и УНИЦЕФ стартира официално през 2012 г.

Снимка: Unilever

За Domestos: Domestos е продукт с над 90-годишна история и уникална формула, който е преминал множество различни тестове и е непобедим в борбата срещу вирусите и бактериите. Продуктите на Domestos са мултифункционални, тъй като не само почистват и освежават повърхностите, елиминирайки неприятните миризми, но и дезинфекцират безупречно различни видове повърхности.
За наистина добра ефективност при почистване и дезинфекциране на различните повърхности трябва стриктно да се спазват инструкциите за употреба и правилна дозировка, изписани на етикета.