Специалната поредица на bTV Новините „Новините отвътре“ продължава с поглед „от кухнята“ на „Тази сутрин“. Антон Хекимян и екипът на най-гледания сутрешен блок в българския ефир споделят какви са тънкостите и предизвикателствата пред създаването на 60 часа жив ефир на месец.

Как се подбират най-важните теми, как се реализира отразяването на извънредни събития, които се случват в момента на излъчването им по телевизията? Какви са предизвикателствата при създаването на рубриката „Чети етикета с Биляна Гавазова“? Защо са важни политическите теми и как да тълкуваме реакцията на водещия, когато гостът отказва да отговори на неудобен въпрос; защо е нужна рубриката „Седмица на духа“? 

Очаквайте на 21 януари.

„Новините отвътре“ е специален проект на редакцията на bTV Новините, който цели да помогне на зрителите и онлайн потребителите да разпознават по-лесно истината в океана от фалшиви новини и тенденциозно съдържание в социалните мрежи, както и да си създадат критерии, по които да подбират, анализират и използват източниците на информация.

 

 

Част 1 от „Новините отвътре“: Как се правят журналистически разследвания можете да видите тук:

 

 

Епизод 1 от „Новините отвътре“ показва как се прави седмичното актуално предаване: