Накъде след края на света?
Към началото на eдин Нов Свят (“AWhole New World”)!

2012-а в едно изречение?
The End! :)

Какво не ви се случи през годината?
Ох! Какво ли не ми се случи през 2012-а!... Не получих „Оскар”, нито „Грами“ (поне да бяха дали една „Златна Малина”). Не спечелих първия си милион. Но това не е важно!!! Ще се радвам, ако сe окаже, че: не разочаровах и не обидих никого; не се изложих като баща, брат, съпруг, син, зет, внук, братовчед, вуйчо, чичо, племенник, приятел и колега; не бях най-големият всезнайко (не, че не съм); не надух главите на всички свои събеседници (тук излъгах – дано да съм успял в това начинание); не пропуснах да кажа на хората в обкръжението си (роднини, приятели, колеги, познати, фенове) колко безценен е всеки един от тях за мен.

Какъв дракон срещнахте тази година?
Прелестен и воден! Напълни чашата ми с Ян вода. Много обичам водата! Е, малко ни поразтресе и наводни, но това си е в реда на нещата (според китайския хороскоп).

Протест срещу какво?
Негативизма! Няма по-голяма разрушителна сила! Но предпочитам да не е протест срещу негативизма, а АПЕЛ ЗА ПОЗИТИВИЗЪМ! Дори да се разкъсвате по шевовете от гняв, обида, мъка, разочарование... сложете една усмивка :) и мислете и реагирайте ПОЗИТИВНО! Ще се учудите на резултата!

Колко пъти преминахте лимитите?
Много! Преминаването, и по-скоро преодоляването, на ограниченията прави живота по-интересен и води до осъществяване на мечти. „Лимит“ съществува единствено в съзнанието ни. Push the limits!

Най-важната среща?
Предстоящата!

Кое от нещата, които си обещахте на 1 януари, сбъднахте?
Всичко! ... Защото си обещах да не си обещавам нищо. :) Обещанията не се сбъдват, те се спазват. Сбъдват се мечтите. Няколко се сбъднаха тази година. А имам още много. Dare to dream!

Намерихте смисъл в...?
... това да слушам повече, въпреки че не говоря по-малко.
... това да отделям време да седна на речен камък или паднало дърво, да си натопя краката във водата и да отворя възприятията си към всичко, което Природата предлага така щедро! ... Явно остарявам!
... това да дишам дълбоко и да не се ядосвам за глупости. Няма никакъв смисъл!

Къде отиде смехът?
Тук е! И никога не ме е напускал. Гледам го като писано яйце. Без него сме загубени!

Най-щастливият момент?
И през 2012-а, и винаги – този, който си прекарал с човек, който ти е близо до сърцето... Което ми напомня колко много ми липсва малката ми сестричка Невена. Тя е на 7-8 хиляди километра оттук и с нетърпение очаквам следващия най-щастлив момент с нея. А и със съпругата ми Галина отбелязахме 10 години щастлив семеен живот и 12 години страст и любов!

Човекът на 2012-а?
Всеки ... и никой! Не съм фен на такива категоризации. Всички сме хора и всеки един от нас е „Човекът на 2012-а“ по някакъв начин и за някого. Свалям шапка на всички, които са проявили доброта и съчувствие към околните, без да търсят лична изгода; прекланям се пред ГЕРОИТЕ, рискували и жертвали живота си, за да спасят напълно непознат човек; и съм вечно признателен на всички, които са ми помагали и са ме търпели и продължават да ми помагат и да ме търпят. Всеки един от тях е моя „Човек на 2012-а“.

Какво оставяте в старата година?
15 кг лично тегло.
И въпреки че не ме питате какво взимам със себе си в новата, аз ще ви кажа: Взимам куп прекрасни спомени от работата си с редица филмови компании, звукозаписни студия и телевизии. Беше истинско удоволствие и привилегия и се надявам да продължим да работим с тях и занапред. Най-вече взимам емоционалния заряд от хората, с които се срещнах по време на работата си в тези компании. Радвам се, че има толкова много прекрасни хора и че аз ги познавам лично!

Какво ще "реформираме" през 2013-а?
Съзнанието си, ценностите си и начина на общуване. Дай Боже! Надявам се да пипнем и социалната политика. Да не си майка, пенсионер или дете в наши дни!

Къде ще бъдете в полунощ на 31 декември?
На прага на едно ново „НАЧАЛО“!