„Който не е доволен от изборния резултат, да се обърне към съда, обяви вицепремиерът и член на Изпълнителна комисия на ГЕРБ Томислав Дончев в отговор на брифингите на БСП и на инициативния комитет на Мая Манолова.

Той уточни, че МВР работи по темата за купения вот и се надява да се стигне до край – да се установи кой купува и за кого.

Дончев обяви още, че там, където резултатите не са такива, каквито в ГЕРБ са очаквали, ще има не само анализ, ще бъдат взети мерки – персонални, структурни.

Изборите свършиха, няма нужда от повече агитация и пропаганда, дойде време за работа, дойде време да се правят анализи, каза още вицепремиерът и обеща ГЕРБ да направи много детайлен анализ на резултатите.

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, коментира областният координатор на партията в София Цветомир Паунов.

От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания, „Вот купува, този който губи. В София купеният вот не може да предопределя резултатите”, каза Малина Едрева, общински съветник в София.