Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепата, която СДС даде беше решаваща в много общини, включително и в София, обяви на брифинг председателят на партията Румен Христов.

"Сблъсъкът на изборите беше ляво – дясно и ние нямахме никакво колебание да подкрепяме ГЕРБ, защото ние сме членове на ЕНП, членове на едно политическо семейство и е логично да бъдем заедно. Втората ни причина да подкрепим ГЕРБ е, че за нас БСП не е алтернатива нито в София, нито в България. БСП остана една непроменена комунистическа формация, която не заслужава да управлява България“, заяви Румен Христов и добави, че опитът показва, че левите водят страната ни до кризи.

Главният секретар на партията Илия Лазаров каза, че приносът на СДС е решаващ за избора на Фандъкова и той се дължи на факта, че 25 000 гласа идват от техните поддръжници.

Преизбраният на първи тур кмет на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че СДС разширява своите позиции в местната власт.

„Където и да погледнете, СДС има повече общински кметове и по-силно влияние. Това е доказателство, че ръководството на партията е направила правилен избор, политиката с по-големите коалиционни партньори е водена правилно, и тя ще дава още по-добри резултати в годините напред", коментира Кабаиванов, цитиран от БГНЕС. 

Теодор Петков, който беше преизбран за кмет на столичния район „Витоша“ каза, че на втория тур всички са се били обединили срещу тях и са водели грозна и арогантна кампания. 

След местния вот СДС спечели 193 общински съветници, 10 кмета, кметове на кметства, като във Видин и Монтана са спечелили кандидатите на коалиции, в които влиза и СДС.