Запалиха гаража на общински съветник в село Борован. Потърпевшият е избран с листата на "БСП за България", които обвързват инцидента с изборните резултати.

Пламен Петров влиза за трети път в местната власт на селото с над 80 преференции.

В Борован подозират и сплашване, свързано с важно гласуване в Общинския съвет днес. Въпреки палежа, Петров присъства на ключовата сесия, на която е избран председател на Общинския съвет.

Снимка: btvnovinite.bg

"Чухме, че се тропа, излязохме с брат ми, угасихме и изкарахме колата. Сигурно е свързано с изборите, едва ли е свързано с нещо друго… Дали да ме сплашат, дали имат някаква друга цел", казва потърпевшият – Пламен Петров.

Майка му Веселина Василева, посочва, че децата спят в близост до подпаления гараж.  

"Просто е невъзможно така да се живее, под страх и под напрежение, заради едно съветничество", казва още жената.

Снимка: btvnovinite.bg

"Той е бил заплашван или да не присъства на сесията или да гласува за определен кандидат след което е последвал палеж на негов недвижим имот. В момента е впрегнат всичкия репресивен апарат включително и криминален за да се мачкат всички неудобни на властта", твърди Иван Иванов от БСП.

Според вътрешния министър Младен Маринов, през цялата изборна кампания е имало подобни случаи и с хора на ВМРО и на други партии. "Всеки един акт го разследваме обективно", отбеляза министърът по време на парламентарния контрол.

Докато тече заседанието на общинския съвет в Борован, пред сградата има засилено полицейско присъствие. Протестиращи привърженици на ГЕРБ настояват за ревизия на изборите в селото.