Съмнявам се, че ще бъдат наказани вандалите, които нарязаха предизборната ми шатрата пред НДК. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова в „Лице в лице”.

По думите ѝ, нейният щаб няма нищо общо с разлепването на рекламни флаери по коли в столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Може би пак ще се окаже, че е някой бездомник или клошар, както беше с тютюневите складове в Пловдив или Царските конюшни в София. За всеки столичанин е ясно, че няма кандидат, който да налепи лепенки със собствения си лик, които не могат да бъдат отстранени”, заяви Манолова.

След въпросните инциденти, кандидатът за кмет на столицата намекна, че видеонаблюдението в София не е ефективно, след като все още не са ясни извършителите на тези деяния. Тя допълни, че се съмнява в хора от ГЕРБ.

„Още преди старта на кампанията, медии, близки до властта, леят мръсна вода върху мен и другите кандидати всеки ден. Спомнете си какво се случи на арх. Игнатов и „Спаси София”, а сега беше раздран образът ми. Няма да ме уплашат и няма да ме накарат да вляза в този тон, който зададе моят опонент”, посочи още тя.

Мая Манолова заяви, че нейната кампания ще остане положителна. По думите ѝ недопустимо в едни от най-скъпите квартали на столицата да няма канализация, въпреки че на предните местни избори Йорданка Фандъкова е обещала да бъде изградена такава.

„Притесняват ме лъжите, отправени към хората. Хората ме съветват да не бъда остра – да, мога да се усмихвам и да премълча тези лъжи, но това означава да изберем хора, които да ни лъжат и през следващите четири години”, допълни Манолова.

Кандидатът за кмет на столицата коментира и обществените поръчки, направени през последните месеци от Столична община. Тя заяви, че масово в процедурите участва само по един кандидат.

„Така се бърза да се разпределят поръчките за чистота, че прескачаме цял кметски мандат. Няма опасност София да остане непочистена, а обявявайки тази поръчка се обрича следващия кмет и града на повече от същото. Ако бъда избрана за кмет ще обявя на светло техните договори”, каза още Манолова.

Гледайте „Дебатът за София“ на 22 октомври от 18 ч. по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати, според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!