Димитър Николов от ГЕРБ спечели над 62% от гласовете на бургазлии. Така той ще стане кмет на Бургас за четвърти пореден мандат. Това сочат първите прогнозни данни от екзитпола на агенциите „Маркет линкс” и „Алфа рисърч”. 

„Благодаря на всички, които излязоха и гласуваха и ме подкрепиха за четвърти мандат, ускоряваме развитието на Бургас и продължаваме активно да изпълняваме предизборните ангажименти”, заяви Димитър Николов.

Снимка: btvnovinite.bg

Той обясни, че по време на кампанията и по време на срещите си с хората, е чул доста предложения и критики. Всичко това ще бъде обобщено, защото още от утре започваме да готвим бюджет 2020 г., категоричен беше той. 

Николов обеща да работи в диалог и в партньорство с всички политически сили. „Досега съм работил с всички в общинския съвет, в условия на разбирателство и партниране, не вярвам да имаме сериозни проблеми с мнозинството”, отбеляза кметът. 

Димитър Николов коментира още,че ромските махали в Бургас са се оказали с най-ниска избирателна активност. 

„Нареждам максимално бързо да се почисти Бургас от предизборните плакати и започваме да се готвим за бюджета през 2020 г.” – това по думите на Николов са първите му задачи като кмет на града.