Изборният ден в Пловдив започна спокойно. Всички 476 секции отвориха на време. В „Столипиново” рано сутринта се заформи лека опашка, около 15 души вече са гласували там. Сигнали за нарушения няма, казаха от Общинската избирателна комисия.

5,4% е избирателната активност до 10 часа. Най-активни са в район „Западен”, над 6%, най – малка – в "Източен". Има информация, че в Старческия дом в града пот тепетата няма изградена секция. Ако това е истина, хората ще трябва да гласуват на местата, където са им адресите по лична карта.

А в навечерието на вота денят за размисъл се превърна в ден за сватба.

Снимка: bTV

Приготовленията започват от рано. Димитър приготвя пържоли, защото дъщеря му се омъжва. Той казва, че избори не го интересуват, но… ще гласува. Признава, че не знае за кого.

Снимка: bTV

Неофициално в махалата се говори, че се даряват по 30 лева за глас, но пак неофициално си признават, че може да вземат парите и въобще да не гласуват.

Собствениците в тези блокове са малко. Барие е една от тях. А наемът на общинските жилища тук е 20 лева. Барие иска политиците, които обещават преди избори, после да свършат нещо.

Снимка: bTV

Жителите на квартала се оплакват, че и оттук младите бягат по чужбина.