„Чухме аргументите на хората. Основното послание, е че успехите в миналото не са достатъчни, хората искат още повече резултати”. Това обяви във връзка с предизборния дебат в София и резултатите от местните избори Елен Герджиков (ГЕРБ), председател на Столичния общински съвет в предходния мандат.

Относно заявката за касиране на вота от екипа на независимия кандидат, подкрепен и от БСП, Мая Манолова той каза: „Ако аргументите им са тези, които чухме на брифинга днес, мисля, че те са абсолютно неоснователни”. Той напомни, че всеки има право да обжалва изборите и в крайна сметка съдът е този, който се произнася.

Герджиков определи като много добри резултатите на ГЕРБ от местния вот в цялата страна.

„Има отстъпление от няколко областни града, разбира се за това си има конкретни причини. Ще направим анализ. Всяка причина е различна, има градове, в които в последния момент просто нямаше достатъчно време да се наложи съответния кандидат. Като цяло картината е добра. След 12 години в местната власт – всички анализатори го казват, се трупат негативи”, коментира представителят на ГЕРБ.

Вижте повече във видеото!