"Очакваме да имаме 13-14 общински съветници в София. Ще работим за изпълнение на нашата програма, която сме заявили ясно и за изпълнение на решения, които са в полза на София”, каза в „Тази сутрин” Методи Лалов, избран за общински съветник от "Демократична България".

„Всеки, който подкрепя и гласува за тази програма, работи на практика за доброто на града. Безпринципни коалиции и договорки не може да има. Всичко, което ще се случва, ще бъде пред гражданите с аргументи и становища. Нашата група е гарант за това нещо”, заяви още той.

„БСП вероятно ще има 15 общински съветници в София. Не сме били на балотаж с кандидат, който сме подкрепили или издигнали от 14 години. Това е успех. Удвояваме броя на общинските съветници и вече сме втора политическа сила след 2015 г. Имаме попадения в малки населени места още на първи тур”, каза от своя страна Калоян Паргов, избран за общински съветник от "БСП за България".

„Вече сме от трета втора политическа сила в общинския съвет. Имаме попадения в малките населени места. В 10 големи софийски района сме на балотаж”, допълни той.

Методи Лалов от своя страна призова софиянци на балотажа да подкрепят районните кметове на „Демократична България”, защото по думите му са изключително важни за провеждане на местната политика.

„Това са очите и ушите на съответните общности на място. „Демократична България” ще участва в 10 района. Имаме шанс да доведем до промяна”, каза още Лалов.

„Хората сами ще изберат дали искат променя, или още от статуквото”, заяви от своя страна Калоян Паргов.

По думите му на тези избори в София е имало няколко кандидата на промяната - Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев.

„Голямата цел е Мая Манолова да бъде кандидатът на промяната, която всички ще подкрепим", допълни Паргов.

На въпрос как общинските съветници от „Демократична България” ще гласуват в общината, ако Мая Манолова стане кмет, Методи Лалов отговори: „Всяко решение, което е в полза на гражданите и съответства на нашата управленска програма ще бъде подкрепяно. Не подкрепяме личности и управленски решения, ако не съответстват на програмата ни.”