В днешния си брой предаването COO…T предложи на зрителите си любопитни кадри на някои от най-големите звезди на нашето време, които участваха в благотворителен телетон и успяха да съберат 44 млн. долара за пострадалите от опустошителните урагани „Харви” и „Ирма”.

Опра Уинфри, Барбра Стрейзънд, Уил Смит, Леонардо Ди Каприо, Брус Уилис, Ал Пачино и цяла галактика от звезди се включиха в благотворителен телетон, подобен на тези, които звездите на bTV правят заедно с UNICEF.

В рамките на специална едночасова програма американските им колеги успяха да съберат над 14 млн. долара за жертвите от опустошителните урагани „Харви” и „Ирма”. Благодарение на щедрите зрители, в следващите няколко часа събраните средства достигнаха 44 млн. долара.

Събитието от вторник беше посветено на щетите по Източния бряг и ще бъде повторено, за да се съберат средства и за жертвите от Западния бряг.

Във видеообръщение 35-годишната Бионсе, която е родена в Хюстън, отправи послание за обединение и надежда и напомни, че природните катастрофи не щадят жертвите си нито по религиозен, расови, етнически, социален, нито по емигрантски принцип.

По първоначални данни ураганите „Харви” и „Ирма” са нанесли щети на Тексас и Флорида, който се изчисляват на между 150 и 290 млрд. долара.

70 души загинаха по време на урагана „Харви”, а жертвите на „Ирма” са 77, 36 от които в САЩ.

В телетона под наслов „Ръка за ръка”, ръка на пострадалите подадоха още звездите Рийз Уидърспуун, Никол Кидман, Гуен Стефани, Кейт Хъдсън, Джънстин Бийбър, Джъснтин Тимбърлейк, Ъшър, Сам Смит, Даниел Крейг, Селена Гомес, Ники Минаж, Джаред Лето, Джон Стюарт, Били Кристъл, диджей Калед, Том Ханкс и съпругата му с български корени Рита Уилсън.

Стиви Уондър се обърна към всички, които отричат глобалното затопляне и ги призова да си отворят очите.

Вижте още във видеото: