„Нощта е също слънце“ е новият роман на поетесата, писател, издател и будител Божана Апостолова.

Това е любовна история от времето на прехода, написана по действителен случай. Героите са учителка и художник, заключени в орбитата на съдбата. Въртят се в кръг като обезумели и не могат физически да си принадлежат. Третият, ужасен герой, е времето, от което не можеш да избягаш, разказа тя в предаването „Тази събота“ по bTV.

Книгата задава купища въпроси – кой води нашата съдба, как да можем да променим част от нещата, които искаме да постигнем, кои сме всъщност ние, добави Апостолова.

По думите ѝ медиите създават бездуховен народ. Той трябва да е интелигентен, знаещ, четящ, за да може да брани себе си. Нито един политик не може да ни оправи, всичко трябва да тръгне от хората, а това не се случва, защото се занимаваме само с простотии, каза Апостолова.

Тази книга я написах, защото повече от всичко душата на човек има нужда от любов. Най-големият успех на един писател е да може да създаде такава тяга в книгата, че да те хваща за шията, но и внимателно да дълбае, да искаш да постигнеш тази любов, каза още тя.

Вижте във видеото нейната любовна история и съветът ѝ към младите жени: