Във Варна започнаха снимките на „18% сиво“ – филмовата адаптация на първия роман на Захари Карабашлиев. Главните роли на Зак и Стела ще бъдат изиграни от Руши Виденлиев и Доля Гавански.

За място на снимките е избрана Варна, защото двамата герои в книгата са именно от морската столица.

„Емоциите са особено високи заради това, че книгата е много свързана с Варна. И аз съм много горд, че родният ми град подкрепи този филм“, коментира Карабашлиев.

Снимка: bTV

„Аз съм родена във Варна, но живеех в няколко държави. А при Зак и Стела има го точно този момент. И да, ролята е много хубава“, каза от своя страна Доля Гавански.

Снимка: bTV

По думите на Карабашлиев проектът със сигурност не е само екранизация на книгата, превърнала се в бестселър, и хората ще видят в него различни неща.

„Гледам на това наистина като самостоятелен проект, като нещо различно от книгата. Със сигурност ще бъде много различен и се надявам да бъде също толкова интересен за хилядите читатели, които познават и обичат книгата“, каза той.

Снимка: bTV

Режисьор на филма е Виктор Чучков, а продуцент – Борислав Чучков. Лентата е копродукция между четири държави – България, Германия, Белгия и Сърбия.

„Риск съществува при всеки филм, който правиш, но тук, разбира се, очакваме, че ще има съпоставка между книгата и филма. И да, рисково е зрителите да не харесат това, което ние сме избрали от книгата да екранизираме, тъй като тя не може да се заснеме дословно“, коментира Борислав Чучков.

Снимка: bTV

Искаме прекрасен филм. Филм, който да трогва и да казва много неща на хората, които ще го гледат, и всеки да открива своето си нещо във филма“, добави режисьорът Виктор Чучков.

Очаква се „18% сиво“ да излезе на екран през следващата година.