Във Франция срещу няколко души е започнало официално разследване във връзка с топлес снимките на Кейт Мидълтън, съпругата на принц Уилям, появили се в пресата миналия септември.

Разследването се води срещу президента на френския клон на италианското издателство Мондадори - Ернесто Маури, както и срещу журналистката от регионалния вестник "Прованс" Валери Сюо.

Разследването срещу Маури е подето заради появата на 14 септември в сп. "Клоузър", издавано от френския клон на Мондадори, на топлес снимки на Кейт, докато тя се пече на терасата на частен имот в Южна Франция.

Валери Сюо пък е снимала херцогинята по бански костюм в същото имение и нейните снимки се появиха в "Прованс" на 7 септември.

Сега френските разследващи се опитват да открият и папарака, който е заснел топлес кадрите за "Клоузър". Според информации това е ирландски фотограф, живеещ в Южна Франция.

Когато снимките се появиха в пресата, британският кралски двор ги определи като "гротескно нахлуване в личното пространство" на знатната двойка.