В разгара на подготовката на двата големи концерта в НДК, с които Веселин Маринов ще зарадва почитателите си на 23 и 24 ноември, обичаният певец позволи единствено на екип на COOL…T  да надникне „зад завесата” на подготовката на подобни концерти от такъв мащаб. В празната Зала 1, която отвориха специално за Маринов, хитовият изпълнител разказа и за тревогите, лишенията и стреса, които съпътстват подобни проекти. Абсолютен рекордьор в България, Веско ще е първият ни изпълнител, направил 25 концерта на първата ни сцена в Националния дворец на културата.  

Снимка: bTV

„Един концерт в Зала 1 е едно умиране” – казва певецът. „До последно има страх дали ще се напълни, дали знам текстовете, дали осветителят ще светне,  дали балетът ще се справи. Това са два месеца репетиции”. Изпълнителят нарече разходите „смазващи” и за пример даде близо 300-та хонорара, които е изплатил след миналия си концерт в НДК.

По думите на Маринов българските артисти не правят пари от концертите си в НДК и „Арена Армеец”. Изпълнителят призна, че сериозна част от инвестициите идват от спонсори и сподели, че тази година „е по-трудно със спонсорите”. „Аз никога не съм имал приход от голям концерт. Важното е хората да идват и билетите да са продадени дни по-рано” – споделя Маринов и разказва за далечната 1999 г. и първия си концерт в Зала 1. „И до днес си спомням за няколко празни места на втория балкон. Но оттогава няма”.

П

Снимка: bTV
ървият концерт на изпълнителя в НДК е в Зала 3 преди 22 години. От 1999 г. насам обаче пълни Зала 1 и сега ще се насладим на спектакъл с 15 души оркестър и балет. Нарича Зала 1 „респектираща институция”и „трудна зала”, защото по думите му, „ако някой изобщо прави нещо смислено, трябва да е тук концертният подиум.  Много отдавна, когато за първи път напълнихме Зала 1, моят учител Тончо Русев ми каза: „Веско, ти вече си звезда. Вече може да се каже, че си фактор в нашата популярна музика”. С плам в очите Веселин Маринов разказва: „В Зала 1 всичко е измислено, дори и последният човек, седнал  най-високо, е част от шоуто и на него мога също да въздействам”.

След голям концерт певецът си дава поне седмица почивка. Маринов разказа за своята традиция да си купува газирана напитка, която не си е позволявал месеци наред и около 2 през нощта след концерта се усамотява в дома си, за да прочете заслужените си поздравителни SMS-и – поне петдесетина преди концерта, които пожелават успех и над 250 след него, в които почитателите споделят впечатленията си и не пестят хвалебствията си.

Какво казват на певеца преди спектакъл майка му и баща му и какво го съветват – вижте във видеото.

В интервюто Маринов отдели специално внимание на дъщеря си. „Моята дъщеря е най-скъпото същество в живота ми. В 12:00 ч. на рождения ми ден винаги получавам SMS от нея. Когато беше по-малка, ми рисуваше рисунка. И до ден днешен, имам ли нова песен, влизаме в моята кола, карам из улиците на София и тя слуша песента няколко пъти, гледа през прозореца и никога не коментира. Никога не виждам лицето й. Нейното мнение винаги е много важно. Всеки път, когато чета нейните съобщения след концерт или за рожден ден, или за някакъв важен повод, през сълзи осъзнавам колко добре сме я възпитали с майка й. Щастлив съм, че от нея се получи един достоен  гражданин на нашата страна.”

На опит за провокация от страна на водещата Петя Дикова дали ще има специален човек, който да гледа Веско от публиката, певецът побърза да я поправи като отговори: „Има много специални хора, които идват на моите концерти, не подценявам никого, но намекът, който прокрадваш във въпроса си, е ДА! За първи път тази дама, която аз много харесвам,  с която искам да свържа живота си, ще бъде на мой концерт в Зала 1. Какво сподели за нея певецът и ще я представи ли на публиката – цялото интервю гледайте във видеото:

„Когато си млад няма как да разбереш любовта. Когато човек намери подходящия свой любим в по-зрелите си години, тогава и връзките са по-качествени, завинаги” – споделя певецът.

Забележете, Веселин Маринов прави по 70 концерта в годината из цялата страна и както винаги, и този сезон ще зарадва почитателите си със седем коледни концерта. В момента Веселин Маринов представя 28-ия си албум.

Благодарим на Веселин Маринов и желаем успех на двата му големи концерта в НДК –на 23 и 24 ноември, рекордните за български изпълнител – 24-ти и 25-ти концерти на първата ни сцена!

Ето какво може да гледате в COOL..T тази събота от 11:00 ч.