Актьорът Вал Килмър отрече твърдението на своя колега и приятел Майкъл Дъглас, че е болен от рак на устата, предаде ДПА.

„Обичам Майкъл Дъглас, но информацията му е погрешна“, написа 56-годишният Килмър на страницата си във „Фейсбук“.

На събитие в Лондон миналата седмица 72-годишният Дъглас сподели, че Килмър страда от същото заболяване като него и че „нещата не изглеждат добре“, припомня агенцията.

През 2010 г. Дъглас оповести, че е диагностициран с напреднала форма на рак на гърлото. Носителят на "Оскар" успя да се пребори със заболяването.

В поста си във „Фейсбук“ Килмър пише, че за последен път е разговарял със своя колега и приятел преди две години и го е помолил да му препоръча специалист за диагностика на бучка в гърлото.

„В крайна сметка прибягнах до услугите на екип от Калифорнийския университет. Наистина имам здравословни проблеми и продължавам да се боря с тях, но не страдам от рак“, пояснява Вал Килмър.

На страницата си в социалната мрежа актьорът казва още, че каквото и да е накарало Дъглас да прави предположения за състоянието му, той е любящ и предан приятел и не се е изказал с лошо намерение.

Използвани са материали на БТА